Kabinet wil einde maken aan doelgroepenbeleid

In opinie op 03-12-2010 | 17:41

Het nieuwe kabinet schrapt het 'doelgroepenbeleid'. Het specifieke beleid dat er op was gericht om criminaliteit en schooluitval onder Marokkaanse en Antilliaanse jongeren terug te brengen, moet worden afgebouwd. Dit zei minister Donner van Binnenlandse Zaken gisteren in de Tweede Kamer.

De PvdA wil nog een ultieme poging doen om het door de vorige minister voor Integratie, PvdA-er Eberhard van der Laan, ingezette specifieke beleid voor Antilliaanse -en Marokkaanse jongeren overeind te houden. Martijn van Dam heeft gisteren tijdens de behandeling van de begroting van Binnenlandse Zaken een motie ingediend om dit 'doelgroepenbeleid' in stand te houden. Hij verwees daarbij naar de passage in de financiële paragraaf van het regeerakkoord waarin het schrappen van de gelden behorend bij dit beleid wordt aangekondigd.

Binnenkort gaat de minister om tafel zitten met de gemeenten die gelden zouden ontvangen voor specifiek op Antilliaanse of Marokkaanse jongeren gericht beleid. De minister van Binnenlandse Zaken zal begin volgend jaar met een nota over Integratie naar buiten komen.

Lees meer en verder op wereldjournalisten


Meer over antilliaanse jongeren, doelgroepenbeleid, donner, kabinet, marokkaanse jongeren, rutte.

Delen: