Kabinet: geen specifiek beleid voor allochtone jongeren

In opinie op 08-05-2011 | 22:03

De jeugdwerkloosheid onder allochtone jongeren is al jaren twee keer zo hoog als onder autochtonen. Toch wil het kabinet geen apart beleid voor allochtone werkloze jongeren. FNV Jong waarschuwt dat hun achterstand groot blijft, wanneer er niets extra’s voor hen wordt gedaan.

Onder jonge allochtonen is de jeugdwerkloosheid 23 procent. Het is daarom belangrijk dat er extra aandacht komt voor deze groep, vindt Jamilla Aanzi van FNV Jong.

Allochtone jongeren hebben soms specifieke problemen. Zo zijn ze gemiddeld lager opgeleid, missen ze een netwerk en hebben sommige jongeren last van ''beeldvorming”, zegt Aanzi. ,,Als het kabinet iets wil doen om de verschillen te verkleinen, moet ze het echt beter doen.”

Bron: Spits


Meer over allochtone jongeren, fnv jong, jamila aanzi, werkloosheid.

Delen:

Reacties


Scola et Vita - 09/05/2011 09:28

Wederom zo' n lekker wijs en burgerlijk/net en ow zo'n zorgwekkend mail over ALLOCHTOONSE JONGEREN waarvan iedereen precies kan aageven waarom ze mislukken in de maatschappij, en precies kan aageven hoe we dit zouden moeten aanpakken....what about action?! Naja dat moet het kabinet doen!!! Jeetje zo zielig! We moeten ook de vinger naar onszelf wijzen. Als vandaag alle hoogopgeleide allochtonen hetzelfde zouden doen zou doen als ik, zouden we geen 1 jeugdige allochtoon hebben met hetzij een negatief zelfbeeld, of betiteld worden door de politiek alszijnde 'kansarme allochtoonse jongeren', als iedereen zich net als mij zichzelf verantwoordelijk zou voelen voor de vooruitgang van deze groep, en zijn aandeel hierin zou opeisen...zouden we niet eens onderwerp zijn voor dit soort teksten.
Elke succesvolle allochtoon heeft meer dan voldoende connecties om hiermee talloze jongeren te helpen.Bedelen bij het kabinet...echt walla drama!
Als ik in mijn uppie, in 3 maanden 7 allochtoonse jongeren, die voor de kost ook nog eens t criminele pad niet ontweken, naar het HBO(!) kan krijgen zonder 1 cent van wie dan ook, bedenk wat we met zn allen kunne doen! Zeure zeure zeure! Actie ondernemen mense! Het begint bij jezelf! Elhamdulillah 7 jongens al studerende, slapeloos geweest, gehuild, er tegenaan getrapt, dwars gezeten door politieke figuren, enzovooort....maar elhamdulillah... gelukt! Nu andere stad afzoeken. Net zo lang totdat mijn vijdan/geweten mij zal zeggen dat IK mijn aandeel, mijn kwaliteiten en middelen..mijn macht en positie ruim voldoende heb kunnen inbregen. Tis echt tijd dat we moeten kappen met dit soort artikelen te komen, is echt zielig! Wij hebben genoeg middelen, denken te vaak aan ons imago of gelden, whatever...doen liever onszelf voor als 'kijk mij..ikke succesvolle allochtoon, goed he, praat ook foutloos, kan ook hele wijze dingen over problemen rondom allochtonen vertellen"...mensen wake up! Hoe lang gaan wij onze eigen vuile was nog buiten hangen! Dit zijn ONZE kinderen! Altijd aangeven DIT is t probleem en DIT moet NL doen om t op te lossen. Hoezo moet NL oplossen wat wij als allochtoonse maatschappij zelf ook hebben gecreerd?! Is t alleen maar schuld van NL, of de buurman, of die ene leraar die altijd mij diste??! Kom mensen, wees eerlijk en integer, hoeveel van deze allochtoonse jongeren hebben een vreedzame opvoeding gehad? Ik kan doorgaan met opsommen, maar duidelijk is dat t n aaneenschakeling van factoren zijn die hiertoe hebbe bijgedragen. Is zeer zeker in eerste instantie een probleem van ouders en van de maatschappij zelf!! Is wel makkelijk..kind ter wereld brengen, en als t verkeerd gaat...de nederlander de schuld. Wees eerlijk: hoevelen van ons weten dat, noem maar wat, hasan n wietteeld daar en daar heeft, ofdat sjaak samen met pjotr en ahmet 3x naar polen rijden om dames (zogenaamd om achter de bar te staan) mee terug te nemen. Ofdat die ene theehuis, snacht nadat de gordijnen zijn gesloten een ware casino wordt waar men duizenden euros, eer en hun naam achter laten?? Wat doen we er tegen?? Wat?? RODDELEN...praten over hoe slecht t is...en dan abrupt t gesprek stoppen met "ach als t maar niet in mn straatje komt vind ik t goed...is niet mijn probleem!" er is zelfs een Turks gezegde dat eigenlijk qua oorsprong niet eens in Turkije is voortgevloeid laat staan dat het ee Turks gezegde is...maar is typerend (en hoor het elke dag weer opnieuw) "beni isirmayan yilan 40 yil yasasin" grof vertaald: zolang het mij persoonlijk maar niet overkomt of mij schaad...interesseert het me daarbuiten helemaal niets!l
Broeder; tegen de tijd dat dit artikel (waarin ik echt niets nieuws in kan opmaken) door jou zo mooi werd opgesteld, heb ik nog 2 opdrachten uitgewerkt waarmee ik geld kan binnenhalen voor de kosten van het onderwijs van deze jongens! Halal geld! Een belangrijk middel dat dus ook zonder hangende pootjes richting het kabinet binnengehaald kan worden! En kom op, denk je nou echt dat het ow zo lekker rechts op een ware lounge bed is gaan liggen met een coctail in z hand, zich zorgen maakt om jouw allochtonen probleem...mensen: het interesseert ONS niet eens...laat staan het kabinet! :))
Vb: ben je ooit op n groep Somaliers afgestapt, jongens waar je elke dag voorbij loopt, elke dag ziet voetballen, om t volgende te vragen: "wie van jullie zou naar het hbo willen...IK kan jullie hierbij helpen. Ik ben die en die, en dit is me nummer, verzamel geinteresseerden kom naar ...." ??? Hoeveel van ons hebben dit gedaan (n.b. ben van origine Turks)..Nou IK heb t dus gewoon gedaan, en weet je wat 1 van deze jongens zei: "walla ik ben na zo lang eindelijk weer naar vrijdag gebed in moskee gegaan...kijk wat Allah mij geeft..een hbo opleiding..damn".
Of dat een jongen elke keer dezelfde vraag bleef stellen: "abla walla ik begrijp t niet?!! Waarom doe je dit?" hij kon t nie geloven! Erg he! Kan toch niet, iemand hulp aabieden zonder iets ervoor te verwachten..iemand die zoiets doet er op hopend dat Allah c.c. Dit goedkeurt. Wij hebben er ZELF voor gezorgd dat onze jongeren niet begrijpen dat er mensen zijn als mij. Ik schaam me hiervoor! Zouden meer moeten doen.

Hierbij dan ook een oproep: mocht er..waar dan ook, welke afkomst dan ook...jongeren zijn die gewoon door pech in die 23% zijn terecht gekomen...alsjeblieft, wallah stuur ze naar mij...heb geen kabinet of mensen nodig of geld! Ouders die tijdens hun salat voor mij bidden...dat is meer dan voldoende! Vandaag help ik andermans kinderen en ooit op n dag zullen deze jongeren mijn kinderen helpen.

Wie ik ben? Heb master of education en Master of Arts in the English Language and Literature gestudeerd. Werk al ruim 13 jaar op een Hogeschool als docente en ben uit liefde voor deze groep jongeren waar zo weinig echt iets voor doen, de politiek in gegaan en ben met voorkeursstemmen van trouwe en goedgelovige allochtonen, gekozen als raadslid waar ik heb moeten beseffen hoe terughoudend, hoe lief, hoe burgerlijk, hoe zwakzinnig, en ow zo oplettend de ander niet te kwetsen...hoe (in tegendeel tot de coalitie die dus lekker en kei hard, op zn meest rechtse manier overal op en tegen roept) passief wij (bedoel ik links mee) zijn en dat dit noch de manier noch tijden zijn om op deze manier te werk te gaan.

Ik ben enorm serieus in mijn oproep: op scolaetvita.com (website wordt nu gebouwd) staan mijn contactgegevens. Ben geen bedrijf (ga mijn jongens echt niet uitbuiten door de belasting) en zeker geen instelling (niemand mag zichzelf het recht toekennen omdat ze ons een paar euros als aalmoes gunnen, zijn neus in zaken steken, dat deze jongens zo zo persoonlijk aangaat..hun eer en respect..seref en namus staat op het spel...het is ONS probleem dus ook ONS project, or whatever you wanna call it...non-profit en onafhankelijk: gerund door de jongens zelf en zijn niemand uitleg verplicht.

Ik deel graag mijn ervaringen en mijn manier van aanpak met mensen die er exact hetzelfde over denken, want ik ben er van overtuigd dat er meer mensen rondlopen die ieder op zijn manier zijn steentje bijdragen in groepen als deze jongeren.
Door krachten te bundelen word jezelf al een kabinet op jezelf broer... Zolang we denken dat dit niet ons probleem maar die van anderen is...gaan we nog heeel lang jongeren in de bloei van hun leven zien afglijden en zullen we moeten aanzien hoe de voorheen als "kansarme allochtoonse jongeren" betitelde kinderen, alleen nog maar herinnerd worden als "de verloren generatie".

Ik ga dit niet afwachten mensen...als je het al tot zover heb gelezen, maar nog steeds jezelf niet hebt kunnen motiveren om iets te ondernemen...laat ik je dan ook meteen uit de volgende illusie helpen: zolang jij niets doet voor de ander, zal de ander altijd beter en verder komen dan jou...ow jij wel succes...nou dan jouw kind...ook gelukkig...dan zeer zeker je kleinkind. Moge Allah dit behoeden!!! (amin)

Wees niet tevreden en hiermee ook nalatig, door wat je hebt bereikt...maar vrees wat er van je zou kunnen gebeuren, als je bewust gierig wordt in het helpen van de zwakkeren! Tenzij jij met ee hogere Macht een contract hebt afgesloten waarin jou eeuwig gezondheid en succes is beloofd.

Kabine