Jihadsite Ansar Al Mujahideen verdwijnt na kamervragen

In opinie op 10-12-2010 | 07:21

De website Ansar Al Mujahideen is sinds gisteren uit de lucht. De site zou het platform zijn geweest waarop de vorige maand gearresteerde Nederlandse en Belgische terreurverdachten plannen smeedden voor bomaanslagen in Brussel. Op de site verschenen verklaringen van Al-Qaida en via de site werd het beruchte jihadmagazine ’Inspire’ verspreid.

De site is gisteren verdwenen na een bericht in De Telegraaf en kamervragen van VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert.

De site draaide volgens De Telegraaf op Amsterdamse computerservers, zou worden gefinancierd vanuit Nederland en kende diverse Nederlandse forumleden. Onlangs verscheen een oproep aan Westerse moslims zich te bewapenen: ‘De nieuwe generatie van jihad is dorstig, wij willen bloed drinken. De beste verdediging is om de eerste te zijn die aanvalt’.

De Telegraaf achterhaalde dat de website is geregistreerd door Ali Mahmoud, met een postbus in Brussel. Nieuwe forumleden worden alleen toegelaten tot de afgeschermde website als zij worden vertrouwd door de overige jihadisten.

Link: de verdwenen website en de site zoals die gisteren nog op de server stond (webcache)

Meer radicalisering in de categorie polarisatie en radicalisering


Meer over Ansar Al Mujahideen, extremisme, islam, jeanine hennis, radicalisering, telegraaf.

Delen: