Is Yasmina op haar toekomst voorbereid?

In opinie op 03-12-2010 | 17:37

De moeder van Yasmina zei: "dochter, ga studeren zodat je een goede baan vindt en je eigen geld verdient. Als je later trouwt, heb je zo je eigen schatkist mee." En dat deed Yasmina. Ze maakte haar opleiding af, trouwde met haar Aladdin en leefde nog lang en gelukkig.... Mooi sprookje of niet?

Iedere bruid gaat ervan uit dat de liefde en het huwelijk voor altijd is. Helaas groeit het aantal scheidingen in Turkse en Marokkaanse gemeenschappen snel. Tegelijkertijd blijkt uit de Vrouwenmonitor van Servicepunt Emancipatie (SPE) dat slechts 15 % van Turkse en Marokkaanse vrouwen in Amsterdam haar eigen geld verdient. Voor de overige 85% ligt armoede op de loer zodra Aladdin de deur uitloopt.

Hoe liggen de kansen van Turkse en Marokkaanse vrouwen? Wat betekent economische zelfstandigheid voor hen en hoe kunnen zij zich wapenen tegen de armoedeval? Kortom: Hoe kan Yasmina zich op haar toekomst voorbereiden?

Tijdens de talkshow op 13 december gaat WOMEN Inc. hierover het gesprek aan met moeders, dochters en wijze zusters.

Met vooraf weer de WOMEN Inc. Regeerwijzer met Wouke van Scherrenburg. Dit keer gaat ze in op het wetsvoorstel van D'66 om huwelijkse voorwaarden niet meer als standaard trouwovereenkomst te hanteren. Is huwelijkse voorwaarden een achterhaald concept waarbij vrouwen worden gezien als handelingsonbekwaam of beschermt dit juist de economische positie van getrouwde vrouwen? En waarom is de VVD ineens tegen? Eerder gaven ze zelf toch aan hier voorstander van te zijn?

Wanneer: 13 december 2010 van 20:00 - 22:00
Waar: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Gratis entree

Bron en link naar meer artikelen over dit onderwerp: www.womeninc.nl


Meer over bijeenkomst, vrouwenemancipatie, womeninc.

Delen: