Initiatief genomen om te komen tot brede moslimpartij

In opinie op 17-01-2012 | 15:49

Khalid Ramdani (Roermond), Jacques Visker (Heerlen), Mostafa Abbou (Eindhoven) en Henny Kreeft (Harderwijk) hebben het initiatief genomen om te komen tot de oprichting van een brede politieke beweging die de belangen van moslims moet gaan vertegenwoordigen. Dat laten zij in een persbericht weten.

Het doel van de beweging is te komen tot een brede Nederlandse moslimpartij die zich landelijk gaat manifesteren, deelneemt aan verkiezingen en opkomt voor de rechten van alle moslims in Nederland.

Jacques – Isa Mohammed – Visker en Henny – Abdel Kariem – Kreeft zijn al een paar jaar actief namens de Nederlandse Moslim Partij en zoeken nu verbreding.

Er wordt een aanzet gegeven voor een partijprogramma, dat de initiatiefnemers vervolgens willen gaan bespreken met verschillende islamitische groeperingen en moskeeën in Nederland.Moskeebestuurders (en eventueel verdere adviseurs) worden gevraagd mee te denken en hun wensen, ideeën en plannen in te brengen in het concept partijprogramma.

Het streven is om alle Islamitische groeperingen en moskeeën in Nederland de mogelijkheid te geven om de wensen kenbaar te maken. De beweging moet gaan werken als lobby voor de moslims in Nederland en een alternatief worden voor de versnipperde wijze waarop nu de islamitische belangen behartigd worden.

Lees meer hier


Meer over islam, moslimpartij, moslims, nederlandse moslimpartij, politiek.

Delen: