ICA moet sluiten

In opinie op 27-05-2010 | 18:22

Het Islamitisch College Amsterdam (ICA) in Amsterdam Slotervaart zal haar deuren moeten sluiten, omdat het ministerie van Onderwijs de finaciering voor de enige islamitische middelbare school in Amsterdam per 1 augustus stop mag zetten.

Dat heeft de Raad van State, de hoogste bestuursrechter in Nederland, woensdag bepaald, meldt AT5.

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) maakte in januari bekend dat het ICA vanaf augustus geen subsidie meer krijgt en in maart bleek dat het college definitief dicht moet. Het aantal leerlingen op de school ligt al drie jaar onder de wettelijke norm. Bovendien vindt de staatssecretaris het niveau van het onderwijs onder de maat.

Het schoolbestuur zelf meent echter dat de school de laatste jaren juist vooruit is gegaan en tekende beroep aan tegen het besluit van het ministerie. Het bezwaar dat het schoolbestuur heeft ingediend bij het ministerie van Onderwijs is nog in behandeling.

Het ICA had bij de Raad van State onder meer betoogd dat Van Bijsterveldt niet consequent is in het maken van uitzonderingen voor scholen met te weinig leerlingen. De Raad van State is het daar echter niet mee eens. Rector Hendrik Verweel twijfelt eraan of de bezwaarprocedure bij het ministerie nu nog wel zin heeft. Het bestuur van het ICA vergadert er over of het die niet zal staken

Bron: maghreb.nl

Zie ook:

de rol van islamitisch onderwijs bij de identiteitsontwikkeling van moslimjongeren

het is verkiezingstijd, dus gaat het ICA dicht (Bart Voorzanger)


Meer over ica, islamitisch onderwijs, onderwijs.

Delen: