Hockey Academie voor Marokkaanse jongeren

In opinie op 19-06-2010 | 13:09

In Amsterdam wordt binnenkort een Hockey Academy gestart waarbij Marokkaanse jongeren kunnen worden opgeleid tot hockeyspeler met een speciaal doel. Dit project wordt opgezet in samenwerking met de Marokkaanse Hockey Bond.
Doel van dit project is: spelers voor het Nationaal team van Marokko op te leiden en deze jongeren een mogelijkheid te bieden een toekomst in de hockeysport op te bouwen.
De Hockey Academy is 5 dagen per week, 5 tot 6 uur per dag, actief om op deze manier een professionele hockey training/opleiding te verzorgen.
Doelgroep: de Hockey Academy wil - door deze fulltime trainingen - zich richten op jongeren tussen 17 en 26 jaar die geen werk hebben en ook geen uitzicht op werk en daardoor slechte toekomst verwachtingen hebben.

De Hockey Academy die nationale spelers voor Marokko gaat opleiden wil graag in contact komen met Marokkaanse ondernemers die zich nationaal en internationaal willen onderscheiden.

Het eerste doel voor Marokko zijn de African Games die van 15 tot 22 juli 2011 in Mozambique worden gehouden. Veel landen in Afrika hebben een echte hockey historie zoals Zuid-Afrika, Kenia, Ghana en Nigeria maar voor Marokko zou dit de eerste keer zijn.
De nummer 1 van het hockey toernooi plaatst zich voor de Olympische Spelen en de nummers 2 en 3 kunnen zich kwalificeren via een van de verschillende plaatsingstoernooien in 2011.

Voor meer informatie kunt u op deze link klikken:
www.hockeymaroc.blogspot.com

(ingezonden bericht)


Meer over hockey academie, marokkaanse jongeren, sport.

Delen:

Reacties


mark - 22/06/2010 20:09

weblog in mijn straatje, zal eens het nieuwsdoorspitten.

Ontopic:
"zonder werk, en zonder uitzicht op werk"
M.a.w. geestelijk gehandicapt of lichamelijk gehandicapt. Hoe de neuq willen ze dan gaan hockey-en ?

Dit is overigens slechts 1 bezwaar die ik erbij zou hebben....

Dominik - 19/06/2010 20:13

Is dit voor Marokkaans-Nederlandse jongeren of voor écht Marokkaanse jongeren? Er staat immers dat ze opgeleid zullen worden voor het nationale team van Marokko..