Het Zuilens Dagboek van Bert Brussen

In opinie op 10-06-2010 | 19:54

RTV Utrecht meldde gisteren dat het samenscholingsverbod voor een groep van voornamelijk Marokkaanse jongeren in de Utrechtse wijk Zuilen-Oost met een half jaar is verlengd. "Het verbod geldt voor 27 jongeren. Voor twintig van hen betekent het een verlenging, voor zeven anderen is het verbod een nieuwe maatregel. Volgens de gemeente Utrecht vallen dertien jongeren van de vorige groep af. Ze hebben geen strafbare feiten meer gepleegd of ze zijn "goed aanspreekbaar en een goed voorbeeld in de wijk".

Een wijkbewoner die het gedrag van de jongeren aan den lijve heeft ondervonden is de bekende blogger Bert Brussen (dejaap.nl en geenstijl). De opmerking van burgemeester burgemeester Aleid Wolfsen dat de bewoners "de positieve effecten” ervaren, viel bij hem in verkeerde aarde. Hij schreef een blog:
"Vorige week nog heb ik de politie kunnen bellen omdat een groep van vijf (5) rondhangmarokkanen aan mijn buurman, die toevallig aan kwam fietsen, te verstaan gaven dat ze zijn “kankerkop” er wel even zouden aftrekken. Gewoon, omdat hij aan kwam fietsen en zij net lekker rondhingen voor mijn portiek.

Lees het blog van Bert Brussen verder hier.

Meer over multiculreel onbehagen:

in de categorie multicultureel onbehagen
in het archief van het Allochtonenweblog

Eerdere blogs van Bert Brussen over ZuilenMeer over bert brussen, hangjongeren, marokkaanse jongeren, zuilens dagboek.

Delen: