'Het fabeltje van bedwelmd slachten'

In opinie op 06-06-2011 | 15:53

De discussie over ritueel slachten gaat over pijn. De pijn van dieren en mensen. Voor en tegenstanders van een verbod op ritueel slachten proberen hun gelijk te onderstrepen met vaak bloederige filmpjes. Voorstanders van een verbod tonen wantoestanden bij ritueel slachten, tegenstanders van een verbod wijzen op het dieronvriendelijke karakter van bedwelmd slachten.

Zo heeft ook de actiegroep 'Nee tegen Thieme' op Youtube een filmpje gelanceerd, getiteld: ' Het fabeltje van bedwelmd slachten'. Via mail en sociale media wordt de aandacht voor het filmpje gevraagd. Op dit filmpje zijn heftige beelden te zien van het bedwelmd slachten van dieren. In een bijgaand schrijven laat de actiegroep weten:
"Als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren (PvdD) bepleit Marianne Thieme dat bedwelmd slachten in Nederland de norm moet zijn voor de industriele slacht. Haar wetsvoorstel plaatst de joden en moslims in Nederland buiten de Nederlandse gemeenschap. De religieuze slacht, zoals voorgeschreven door de Koran en de Torah, wordt hiermee verboden. Desondanks klinkt het pleidooi van Marianne Thieme nobel en diervriendelijk. Hoe diervriendelijk zijn de methoden die zij bepleit? Zie dit filmpje dat gruwelijke beelden bevat van de industriele slacht en oordeel zelf. Is het pleidooi van Marianne Thieme gebaseerd op dierenliefde of is ze slechts uit op politiek gewin over de rug van de joodse- en moslimgemeenschap in Nederland?"

Hieronder het bewuste filmpje.

Meer over ritueel slachten hier


 

 


Meer over bedwelmd slachten, joden, moslims, ritueel slachten, thieme.

Delen:

Reacties


Antoine Berben - 07/06/2011 19:34

Dit bericht geeft maar weer eens aan dat het de voorstanders van deze gruwelijke praktijk er enkel maar om gaat om zich ook op dit punt NIET te hoeven aanpassen.
Moslims willen niet aanpassen ze eisen dat iedereen maar met hun achterhaalde opvattingen in moet stellen waarmee ze zichzelf inderdaad buiten de samenleving plaatsen. Welnu laten ze dat vooral daar doen waar zij de meerderheid vormen en zich hier gedragen als minderheid en zich gewoon aanpassen en geen gezeur over godsdienstvrijheid want dat is nu net een begrip dat door geen andere dan moslims met zoveel voeten wordt getreden.