Het #bedbadbrood akkoord samengevat

In opinie op 23-04-2015 | 14:42

Het kabinet sloot woensdag na een overleg van een week een akkoord over de opvang van (ex-) asielzoekers. Wat houdt het akkoord in?

1. Mensen zonder verblijfsstatus mogen nog worden opgevangen in vijf steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Daar worden ze in een  "voorfase" voorbereid op een vertrek. Ze kunnen ook naar de Vrijheidsbeperkende Locatie (VBL) in Ter Apel.

2. Wanneer de bereidheid tot terugkeer, gaat de betrokkene alsnog naar de VBL. 

4. Wanneer iemand buiten zijn schuld niet terugkan, kan deze een status krijgen, wanneer hij/zij weigert, wordt hij/zij uit de opvang gezet. Voor gezinnen met kinderen is een speciale voorziening.

5. De noodopvang  die nu in tientallen steden wordt geboden moet gesloten worden . Betrokkenen moeten zij doorverwijzen aan de vijf locaties of Ter Apel. Het kabinet wil gemeenten die zich hier niet aan houden, korten op hun budget voor integratie.

6. Voor deze regeling wordt structureel 15 miljoen euro uitgetrokken, daarnaast komt er in totaal 15 miljoen euro voor terugkeerprojecten.

7. Het kabinet investeert in de opvang in de regio en in projecten in landen die meewerken aan de terugkeer van hun onderdanen.

Bron: NU.nl

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

 

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over asielzoekers, bedbadbrood, illegalen, ongedocumenteerden, vluchtelingen.

Delen: