Het Allochtonenweblog gaat verder als Republiek Allochtonië

In opinie op 21-05-2010 | 08:45

Het Allochtonenweblog is ter ziele. Vanaf 21 mei is het weblog verder gegaan als Republiek Allochtonië (www.republiekallochtonie.nl). Op deze nieuwe plek treft u ook de blogs die de afgelopen 2 maanden op het Allochtonenweblog zijn verschenen. Voor oudere blogs kunt u terecht op het oude weblog dat voorlopig blijft bestaan als 'archief'.

De Republiek Allochtonie kunt u op Twitter blijven volgen via http://twitter.com/allochtonie

Voor al uw vragen, opmerkingen, persberichten en ingezonden stukken is het primaire emailadres voortaan koffiejuffrouw@ministerievanintegratie.nl. Uw haatmail kunt u blijven richten aan het oude adres: allochtonenweblog@hotmail.com

De 1100 personen en instellingen die een abonnement hadden op de tweewekelijkse nieuwsbrief, blijven deze gewoon ontvangen. Wilt u ook een abonnement? Dan kunt u zich hieronder inschrijven.

Vul uw e-mail adres in om
onze nieuwsbrief te ontvangen:

Ontvangt u liever een dagelijkse update, vul dan hieronder uw mailadres in:

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Wilt u meedoen?

Ingezonden artikelen en columns zijn altijd van harte welkom. Stuur uw blog naar: koffiejuffrouw@ministerievanintegratie.nl
U kunt zich op hetzelfde mailadres, met korte motivatiebrief en cv, ook aanmelden als redactielid.

Toelichting op de verhuizing:
Het Allochtonenweblog ontstond in september 2005 bij toeval. Ik wilde een scenario gaan schrijven over een tuinman die een weblog bij hield. Ik wist niets van weblogs en maakte bij wijze van experiment een weblog aan over de participatie van allochtonen in Nederland - een onderwerp waarmee ik me een kleine 20 jaar beroepsmatig bezig houd.

Ik plaatste enkele berichten en constateerde enkele weken later tot mijn stomme verbazing dat het weblog gemakkelijk gevonden werd door Google en al honderden bezoekers had gehad. Dat was een aanmoediging om ermee door te gaan. Het scenario over de tuinman moet ik nog steeds schrijven....

Eind vorig jaar was ik de naam (allochtonen), de lay-out en de locatie beu en besloot ik het Allochtonenweblog te verhuizen.Een oproep aan de vaste bezoekers om mee te denken over een nieuwe naam leidde vooral tot mails waarin mij werd gevraagd de naam niet te veranderen.

Ik wilde wel veranderen, maar heb als compromis besloten door te gaan met de naam die het Allochtonenweblog al als ondertitel had: de Republiek Allochtonie. Ik heb nog even getwijfeld over het ministerievanintegratie.nl dat tot mijn verbazing nog vrij was. Ik heb daar uiteindelijk van afgezien, omdat mij voorspeld werd dat het vooral een hoop gezeur met het ministerie van VROM (WWI) zou opleveren. Wel heb ik het emailadres koffiejuffrouw@ministerievanintegratie.nl als primair emailadres gekozen.

Ik hoop u terug te zien in (of op) de Republiek Allochtonie

Ewoud Butter

 


Meer over allochtonenweblog, republiek allochtonië, republiek allochtonie.

Delen:

Reacties


vakantiehuis - 01/02/2011 21:49

Geweldig gemaakt! Ik hoop wil ook zo een site te maken.
Welke software heb je hiervoor gebruikt?
Ik heb www.republiekallochtonie.nl gevonden via startpagina

Groetjes,
Debby uit Haarlem

Ab - 24/05/2010 11:24

Gefeliciteerd Ewoud!
Goede naam en retestrakke lay-out.
Het nieuwe weblog ziet er mooi uit en is overzichtelijk en we kunnen dus ook weer reageren.