GroenLinks weigert ontmoeting en DENK weigert hand Netanyahu

In opinie op 07-09-2016 | 12:18

DENK en GroenLinks hebben vandaag een statement gemaakt tegen het Israelisch beleid ten opzichte van de Palestijnen.

GroenLinks buitenland woordvoerder Rik Grashoff liet vanochtend via twitter weten niet aaanwezig te zullen zijn bij het overleg met Netanyahu. Tunahan Kuzu, de leider van DENK, maakte een statement door Netanyahu de hand te weigeren.

Hieronder beelden van het moment waarop Kuzu weigerde de hand te schudden van Netanyahu.

Kuzu wilde volgens nu.nl met zijn actie laten zien dat er grote groepen in Nederland zijn die het niet eens zijn met het ''dagelijkse fundamentele onrecht dat Palestijnen wordt aangedaan''.

Eerder vandaag liet Rik Grashoff (GroenLinks) weten:

PvdA-woordvoerder Michiel Servaes, die een open brief aan Netanyahu schreef, ging wel in gesprek met de Israelische premier, maar dat liep uit op een teleurstelling:

Servaes schrijft verder op twitter: "Netanyahu had mijn open brief ontvangen en gelezen maar blijft antwoord schuldig. Geen zelfreflectie. In totale ontkenning over effect bezetting op leven Palestijnen. Stelt “nederzettingen zijn niet het probleem”. Geen concrete toezegging om aan vredesinitiatieven van Frankrijk en/of Rusland deel te nemen.”

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 

 

 


Meer over DENK, GroenLinks, Israel, PvdA.

Delen:

Reacties


Likoed Nederland - 07/09/2016 19:38

De gotspe van deze grote supporter van dictator Erdogan, de brute onderdrukker van Cyprus en Koerdistan. En denk maar niet dat die voor 98% zelfbestuur hebben, zoals de Palestijnen.