Gay Pride in Istanbul met grof politiegeweld gestopt

In opinie op 28-06-2015 | 19:45

'Ik voelde me een soort rat in de val toen in de smalle straten van Istanbul het gas in m'n longen kwam.' Dat verklaart Emre Ünver (33) tegenover Het Parool die namens de gemeente Amsterdam bij de Gay Pride in Istanbul was. Deze Pride is zojuist door de politie ruw uit elkaar geslagen is.

Emre Ünver is gemeenteraadslid van de PvdA ook voorzitter van het Inspraakorgaan Turken (IOT).

Agenten dreven de demonstranten uiteen met traangas. Ook blijkt dat er waterkanonnen zijn ingezet en dat de politie heeft geschoten met rubberen kogels.

Via Facebook liet de organisatie weten dat de gouverneur van Istanbul de homo-optocht plotseling heeft verboden, omdat het ramadan is.  Maar vorig jaar vond de Gay Pride ook plaats tijdens de ramadan. De organisatoren roepen zondag de gouverneur via sociale media op om 'zich te houden aan de grondwet van Turkije en de aanvallen te stoppen'. 'Wij zijn hier, wen er maar aan, we gaan niet weg. Liefde overwint!', schreven ze ook aldus Het Parool

Meer over homo-emancipatie op Republiek Allochtonië hier

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over coc, emre unver, gay pride, homo, pvda.

Delen: