Freek Salm: het asielbeleid is lek

In opinie op 01-05-2015 | 17:35

Voormalig stadsdeelvoorzitter, Wallenmanager, beheerder van de Vluchtkerk en PvdA’er in hart en nieren Freek Salm is, net als velen, niet te spreken over het bed-bad-broodakkoord dat regeringspartijen VVD en de PvdA vorige week sloten.
Volgens Salm, die nu coördinator is van een kleine vluchtelingenopvang in het Wittenberg-gebouw in de Nieuwe Kerkstraat, is er een lek in het Nederlands asielbeleid. Het zogeheten buitenschuldcriterium zou niet goed werken, en rechters zouden asielprocedures maar half mogen doorlichten. Het gevolg: vluchtelingen moeten het doen met gehaaste en slordig uitgevoerde asielprocedures. Waardoor zij soms als uitgeprocedeerd worden beschouwd, terwijl zij soms niet weg kúnnen.

AT5-verslaggever Waldy van Geenen sprak voor het programma Wereldstad met Freek Salm in Wittenberg en ontmoette daar ook de Ethiopische vluchteling Ababe Beyene. Hij kan naar eigen zeggen niet terug, omdat de overheid van Ethiopië hem niet erkent als burger, maar in Nederland komt hij ook niet in aanmerking voor een status.

Bron: AT5

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over asielzoekers, bedbadbrood, freek salm, illegalen, immigratie, ongedocumenteerden, waldy van geenen.

Delen: