Fatwa van de Dag: Uitnodigen van Wilders is niet anders dan vleierij en schande (Fawaz)

In opinie op 24-05-2010 | 23:03

Het uitnodigen van Wilders door de heer Yahya Bouyafa om een Islamitisch congres in Amsterdam bij te wonen, kan als niks anders worden gezien dan vleierij en schande. Het is een schande voor een moslim om iemand uit te nodigen die - bij iedere kans die hem geboden wordt - er niet voor terugdeinst om de beste der schepselen, namelijk de Profeet (vrede zij met hem), de Koran en de heiligdommen van de moslims te schofferen.

De Islam pleit zich volledig vrij van dit soort leugenachtige en schandelijke optredens. De mensen die hierachter zitten dienen zich te haasten in het tonen van berouw voor hun onbeschaamde uitlatingen. Ook dienen de moslims hun onvrede over deze congressen te uiten door het te boycotten, totdat de organisatoren zich bereid verklaren zich neer te leggen bij de Voorschriften van de Islam.

Aldus Sheikh Fawaz Jneid op de website Al-Yaqeen over de conferentie die werd aangekondigd op de website van de Federation of Islamic Organisations Europe (FIOE). Deze conferentie, getiteld  Islam in Holland – Meditating on the Present and Future Horizons zou worden georganiseerd door de International Support Organisation (ISO) en de Federatie Islamitische Organisaties Nederland (FION) en zou worden gehouden van 28 tot 30 mei in Amsterdam.

Volgens Martijn de Koning is de conferentie inmiddels ingekort en zal gehouden worden op zaterdag 29 mei 2010 in het Mövenpick Hotel te Amsterdam.

Toen half april bekend werd dat de conferentie georganiseerd werd, stelde Wilders kamervragen over dit congres waarbij hij vroeg of voor een aantal genodigden het visum geweigerd kan worden. In het bijzonder werd naar de mogelijke komst van Qaradawi gevraagd. De voorzitter van de FION, Yahia Bouyafa, nodigde hierop Wilders uit aan het congres deel te nemen in een bijdrage op website Wereldjournalisten.

Minister Hirsch Ballin meldde vorige week geen bericht te hebben ontvangen dat Qaradawi naar Nederland zou komen. Visumaanvragen voor conferentiedeelnemers worden volgens Hirsch Ballin als gebruikelijk kritisch bekeken.

FION
In zijn brief schrijft Hirsch Ballin ook dat de FIOE  de Europese vertegenwoordiger is van de Moslimbroederschap. De FION is volgens Hirsch Ballin aangesloten bij deze Europese koepelorganisatie. Lees de reactie van Hirsch Ballin hier: Islamcongres in Amsterdam_20006_tcm34-277658.pdf

Er waren al eerder berichten verschenen over mogelijke banden van Bouyafa met de moslimbroederschap. Bouyafa eiste steeds - met succes - rectificatie. Na een bericht in de Volkskrant in december 2009 deed hij dat opnieuw, deze keer zonder succes.

Martijn de Koning schreef: "De directe link die wordt gelegd tussen FION en de moslimbroederschap en Yusuf al Qardawi getuigt vooral van een gebrek aan kennis en kunde over de moslimbroederschap en eveneens het standpunt van Yusuf al Qardawi over zelfmoordaanslagen."

Delen:

Reacties


Bernadette de Wit - 25/05/2010 22:45

Heerlijk, als mohammedanen elkaar de hersens inslaan. Alles figuurlijk natuurlijk.
Goed plan om dit congres te boycotten i.h.k.v. de islamitische voorschriften. Nog beter idee: met z'n allen terugkeren naar de dar al-islam, om nooit meer last te hebben van alle leugenachtige, schandelijke, onreine koefaar-invloeden die de onderwerpers aan de Profeet (VZMH) alhier zo pijnlijk op de proef stellen.