Farid Azarkan sluit zich aan bij DENK

In opinie op 07-04-2016 | 17:39

Farid Azarkan, die landelijke bekendheid verwierf als voorzitter en later woordvoerder van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN), heeft zich aangesloten bij de politieke beweging DENK.

Dat heeft DENK vanmiddag op haar facebookpagina bekend gemaakt met onderstaand filmpje.

DENK is opgericht door Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk die in september 2012 namens de PvdA in de Tweede Kamer kwamen, maar de partij in november 2014 verlieten na een clash met de partijtop over het integratiebeleid.  Met het aantrekken van Farid Azarkan lijkt DENK zich nadrukkelijker niet alleen op de Turkse, maar ook op de Marokkaans-Nederlandse kiezers te willen gaan richten. Wat Azarkan bij DENK gaat doen is nog niet bekend. 

De eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen zijn in maart 2017, maar bij een tussentijdse val van het kabinet kan het ook zijn dat de verkiezingen eerder plaats vinden. 

Update: Tijdens de uitzending van Nieuwe Maan van 8 april liet Azarkan weten de Tweede Kamer in te willen.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook! 


 

-

 

 


Meer over denk, farid azarkan, politiek, verkiezingen2017.

Delen: