Familie Henriquez wil vervolging van vijf agenten

In opinie op 19-09-2016 | 21:04

Het OM maakte vandaag bekend twee agenten te vervolgen voor de dood van Mitch Henriquez een jaar geleden. De andere drie agenten hebben volgens het OM geen handelingen gepleegd die bijdroegen aan de dood van de Arubaan.

De familie van Henriquez en advocaat Gerald Roethof zijn het daar niet mee eens. Roethof zal aan het Openbaar Ministerie vragen om alle vijf de politieagenten te vervolgen die betrokken waren bij de dood van Mitch Henriquez. Hij vindt dat het 'niet-ingrijpen' van de drie agenten en het met gewicht drukken op Henriquez' lichaam hebben bijgedragen aan zijn dood.

Dat heeft hij RTL Nieuws laten weten.

Ook de familie van Mitch Henriquez wil dat alle vijf de agenten vervolgd worden. "Ze waren er alle vijf bij tijdens de arrestatie, dus ik denk dat ze allemaal verantwoordelijk zijn", zegt oudste zus Lila Henriquez tegen de NOS.

De twee agenten die vervolgd worden, staan terecht voor doodslag dan wel dood door schuld. De andere drie blijven nog wel geschorst.

Mitch Henriquez werd vorig jaar met veel geweld gearresteerd bij een muziekfestival, omdat hij volgens de agenten en het OM zou hebben geroepen dat hij een wapen had. Hij overleed hoogstwaarschijnlijk door zuurstofgebrek veroorzaakt door het hardhandige optreden van de vijf agenten die hem arresteerden. Ze gebruikten daarbij onder meer de omstreden nekklem. Al snel was hij buiten bewustzijn.

Zie ook:

Politiegeweld in eigen land is niet minder kwalijk dan politiegeweld in het buitenland


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 


Meer over mitch henriquez, politiegeweld.

Delen: