Extreemrechts gaat in Veenendaal actievoeren tegen Marokkaanse jeugbendes

In opinie op 07-04-2010 | 09:15

In Veenendaal dreigt het aardig uit de hand te lopen. Eerder deze week werd bekend dat de moskee in Veenendaal stelselmatig wordt lastig gevallen, zie hier. Vandaag liet de rechtsextremistische groep Voorpost weten in Veenendaal actie te gaan voeren tegen de overlast van Marokkaanse jeugdbendes. Morgen start de organisatie een campagne onder de leus: "Hand in hand terug naar eigen land!"

Voorpost Voorpost wil onder andere de opzet van burgercomités stimuleren. Dat laat de ' actiegroep' in een persbericht weten. In het persbericht schrijven de rechtsextremisten:

"Voorpost zal de komende tijd regelmatig op verschillende tijden, ook 's avonds en ’s nachts, de straat op gaan in de belegerde wijken van Veenendaal om de burgers een hart onder de riem te steken en hun te laten merken dat ze er niet alleen voor staan. Nu de politiek toestaat dat de Marokkanen 's nachts gaan patrouilleren in de wijken zullen burgers helemaal niet meer de straat op durven ’s avonds. Voorpost is op straat als de politiek verzaakt!"

Volgens Voorpost zijn de problemen met Marokkaanse jongeren de laatste tijd geen incidenten, maar een structureel probleem. De organisatie laat weten de avondklok die is voorgesteld door de burgemeester niet te accepteren.

Voorpost eist een onmiddellijke inzet van extra politie, een zero tolerantiebeleid en "een burgemeester die het opneemt voor de hele bevolking."

De Veenendaalse Krant heeft het persbericht van Voorpost kritiekloos overgenomen, inclusief de suggestie dat de actie van Voorpost donderdag start "voor de gemeenteraadsverkiezingen".

Meer over Voorpost op Wikipedia hier

Zie ook: Marokkanen in de media


Meer over extreemrechts, marokkaanse jongeren, veenendaal, voorpost.

Delen: