Essaywedstrijd: jouw foute held

In opinie op 06-02-2011 | 09:33

Je stemt altijd links, maar koestert warme gevoelens voor Berlusconi. Of je stemt altijd rechts, maar bent een stille bewonderaar van Femke Halsema. Je haat de dictatuur in Iran, maar voelt akelig precies aan wat Ahmedinejad in het Midden-Oosten populair maakt. Of je hebt een hekel aan geweld, maar de ‘liefdesbeet’ van Ajax-macho Suárez deed je bijna juichen.

Misschien kennen we het allemaal wel: een aan liefde grenzende fascinatie voor politici, schrijvers, voetballers of popmuzikanten van wie wij en onze vrienden niets moeten hebben. De meeste van ons zullen nooit toegeven een schurk of een icoon van ‘de tegenpartij’ te adoreren. Het is precies waartoe we jou uitnodigen. Wie is jouw foute held of heldin? Wat is het dat hij of zij in jou weet te raken? Wat doe je met de gevoelens die hij of zij in je oproept? En: kunnen de minder aansprekende mannen en vrouwen voor wie jouw hoofd heeft gekozen iets van ze leren om jouw hart evenzeer te raken?

Schrijf een essay van maximaal 1500 woorden over jouw foute held. Stuur je essay in voor 1 april 2011. Voor inzending of meer informatie: wanda.zoet@eutopiainstitute.org

Zestien essays worden geselecteerd voor een masterclass en een aantal daarvan verschijnt dit najaar in Eutopia Magazine. Het beste essay wordt bovendien gepubliceerd in De Volkskrant en de schrijver ontvangt 500 euro. Houd deze website in de gaten voor meer informatie over o.a. de jury en de masterclass.

Bron: eutopia


Meer over essay, eutopia, foute held.

Delen: