Eerste Kamer houdt verbod op ritueel slachten tegen

In opinie op 14-12-2011 | 07:58

De Eerste Kamer heeft gisternacht niet ingestemd met een verbod op het onverdoofd slachten van dieren.
Het initiatiefwetsvoorstel van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren dat een ruime meerderheid in de Tweede Kamer had gekregen, strandde op bezwaren van senatoren.

Verschillende van hen vroegen zich af of de beperking van het dierenleed een beperking van de godsdienstvrijheid wel rechtvaardigt. Alleen de Partij voor de Dieren, PVV, 50PLUS en OSF waren uitgesproken positief.

Marianne Thieme laat het er niet bij zitten. ''Dit is een tussenstap. Ik word hier alleen maar strijdbaarder van'', aldus Thieme tegenover nu.nl.

Het Contactorgaan Moslim Overheid (CMO) is opgelucht dat het verbod op rituele slacht dinsdagnacht niet door de Senaat kwam.
Ook het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) reageert opgelucht. ''De Kamer en de staatssecretaris hebben gelukkig gezien dat deze wet zo niet ingevoerd kan worden", zegt Ruben Vis, secretaris van het NIK.

Binnen de islamitische en joodse gemeenschap was veel onrust ontstaan vanwege het mogelijke verbod. Het leidde tot veel bijeenkomsten waar moslims en joden samen kwamen. Afgelopen zondag organiseerde de PvdA nog een druk bezette bijeenkomst in Amsterdam Nieuw-West. Het CIDI plaatste daarvan onderstaand verslag op haar website.

Meer artikelen over dit onderwerp in het dossier ritueel slachten

Zie ook: Marianne Thieme verdient een dialoogprijs (ewoud butter)

 

 

Either scripts and active content are not permitted to run or Adobe Flash Player version 10.0.0 or greater is not installed.

Get Adobe Flash Player
 

 

 

 

 


Meer over eerste kamer, joden, marianne thieme, moslims, ritueel slachten.

Delen:

Reacties


mimi spierings - 15/12/2011 07:05

IK BEN TEGEN RITUEEL SLACHTEN OMDAT DEZE DIEREN ZODANIG LIJDEN DAT HET DIERENLEED IS, MOET DUS VERBODEN WORDEN