Een nieuwe poging tot discussie: 'Het islamdebat: kritiek of fobie?' (17-2)

In opinie op 26-01-2011 | 17:08

Na het teleurstellende debat 'Is de islam gevaarlijk' dat afgelopen december plaatshad in De Balie, wordt op donderdag 17 februari a.s. een nieuwe poging gedaan om het islamdebat weer vlot te trekken. Deze maal met een discussiepanel waarin ook moslims plaats nemen.

De aankondiging van het debat op de website van CREA* luidt: 'Met de grote winst van de PVV en het gedoogakkoord dat daarvan het gevolg was heeft een uitgesproken islamofobe partij het centrum van de macht bereikt. Het land dat zichzelf zo lang als een voorpost van tolerantie beschouwde lijkt onder invloed van Frits Bolkestein, Pim Fortuyn en Geert Wilders een nieuwe koers te hebben ingezet, waarin de islam als nieuwe vijand wordt afgeschilderd. In hoeverre valt dat te rechtvaardigen? Wat schuilt er precies achter de huidige toon van het debat rond de islam?'

Op deze en andere vragen zullen moslimfilosoof Tariq Ramadan, lector Burgerschap en Diversiteit Baukje Prins, oud-Kamerlid voor GroenLinks en voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) Mohammed Rabbae en Max van Lingen (Internationale Socialisten) met elkaar in debat gaan over een aantal actuele kwesties rondom de islam en moslims in Nederland.

Plaats: CREA Theater, Turfdraagsterpad 1 in Amsterdam.

Toegang: gratis voor studenten, € 5,- voor alle anderen
Reserveren is niet mogelijk.

* Stichting CREA is de culturele organisatie van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Lees hier een verslag van het debat 'Is de islam gevaarlijk' in De Balie op 19 december 2010.

Lees ook Islamdebat niet aan clowns overlaten door Marcel Duyvestijn..

 


Meer over Baukje Prins, Floris Meijer, islam, Islamdebat, islamisering, Max van Lingen, Mohamed Rabbae, Tariq Ramdan.

Delen: