Eén jaar kabinet met PVV: immigratie stijgt naar recordhoogte

In opinie op 05-11-2011 | 16:45

Volgens het gedoogakkoord zal het aantal migranten en asielzoekers 'zeer substantieel' moeten dalen. PVV-leider Wilders rekent zelfs op een halvering van de niet-westerse migranten. de forse daling van het aantal migranten was voor Wilders ook een voorwaarde om in te stemmen met de 18 miljard aan bezuinigingen.

Eerder werd al bekend dat de instroom van het aantal niet-westerse migranten aan het einde van de kabinetsperiode amper zal zijn verminderd.

Vandaag werd bekend dat de immigratie in Nederland het vorig kwartaal het hoogste niveau heeft bereikt in tien jaar. Van juli tot en met september emigreerden ruim 57.000 mensen vanuit het buitenland naar Nederland. Dat is meer dan in alle andere kwartalen vanaf 2001. Dat blijkt, zo schijft het NRC, uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Overigens is de immigratie uit niet-westerse landen, waar dit kabinet, en zeker gedoogpartner PVV, het gevoeligst voor zijn al jaren relatief laag: 651 Marokkanen en 1.136 Turken immigreerden. En tegenover de 651 Marokkaanse immigranten stonden 412 emigranten die naar Marokko vertrokken.

De meeste immigranten komen al jaren uit andere landen van de Europese Unie. Meer dan 6.000 van hen waren Pools. Daarna komen Duitsers, Britten en Spanjaarden. Buiten de Europese Unie droegen vooral China (2.622) en de landen van de voormalige Sovjet-Unie (2.252) bij aan het immigratierecord.

Lees hierover ook:


Meer over immigratie, leers, migratie, pvv, rutte 1, wilders.

Delen:

Reacties


joop jansen - 07/11/2011 13:06

Weet je waar je je druk over moet maken is het kinderaantal dat gedaald is tot 1.5% moet zijn minimaal 2.1%. Wie gaan jullie premies afdragen straks?Ook het vertrek van goedopgeleide Nederlanders die niet willen wonen in een land waar een racistische partij als de PVV meeregeert.
In mijn vriendenkring zijn er al talloze vertrokken.