Drie aanbevelingen van politieke jongerenorganisaties tegen racisme

In opinie op 27-06-2015 | 10:09

1. De overheid start een proef met anoniem solliciteren. Zo wordt de gelijkheid van mensen op de arbeidsmarkt bevorderd.
2. Bedrijven worden verplicht diversiteitsclausules op te nemen in hun jaarverslagen. Zo wordt de diversiteit van het personeel bevorderd en discriminatie tegengegaan.
3. De overheid beloont bedrijven en organisaties die een actief anti-racisme beleid voeren met een belastingvoordeel.

Dat zijn de drie concrete aanbevelingen die de Jonge Socialisten in de PvdA, DWARS, GroenLinkse jongeren en PINK! (Partij voor de Dieren) deze week deden bij de lancering van hun campagne Ik ben niet racistisch maar...

Meer informatie over de campagne en een petitie kun je hier vinden.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over discriminatiw, DWARS, Jonge Socialisten, PINK!, racisme.

Delen:

Reacties


Marnix - 27/06/2015 14:17

Wat betekent dit?
"Bedrijven worden verplicht diversiteitsclausules op te nemen in hun jaarverslagen. Zo wordt de diversiteit van het personeel bevorderd en discriminatie tegengegaan."

Quota's? De allochtoon omdat die moet? ja dat zal helpen. Diversiteit bevorderen. Wat betekent dat? En tot hoe ver? Tot de weerspiegeling van de samenleving(dus tot 70% blank en daarna allochtoon?). Of wat moet ik mij hierbij voorbeelden. Krijgen organisaties met meer allochtonen dan de samenleving weerspiegelt ook de oproep om autochtonen aan te nemen, je weet wel, voor meer diversiteit? of geldt het dan opeens niet meer?