Diversity is calling for poetry

In opinie op 27-03-2011 | 08:48

Aankondiging
30 maart 2011 Diversity is Calling for Poetry in Cafe Prik @ Spuistraat 109, Amsterdam. In samenwerking met Respect2Love.

Diversity is Calling for Poetry is een programma gevuld met poezie en muziek. Er worden verschillende voordrachten gedaan door artiesten met een diverse etnische achtergrond. Er is ook gekozen voor een line up van queer en straight people. Dit met als doel ter bevordering van de dialoog onder elkaar.

Van LHBT'ers voor LHBT'ers met een multiculturele achtergrond. Met als kerndoelen het bespreekbaar maken van homoseksualiteit binnen de “hetero gemeenschap” en het tegengaan van discriminatie en racisme binnen de LHBT gemeenschap.
Bij evenementen zoals deze, poëzie en muziek is het bekend dat het mensen samen brengt en geeft hun dat ene wat ze gemeen met elkaar hebben. Waardoor er vooroordelen en onbegrip voor een groot deel en/of geheel komen te vervallen. Dit zorgt voor bekendheid van het onbekende.

Vandaag de dag leeft er ook binnen de LHBT community onderlinge discriminatie en racisme. Met de avond wil ik een onderbewuste dialoog creëren met name wijzelf als LHBT’ers naar elkaar toe.. Ook zo kunnen wij zorgen dat wij naar de buitenwereld ook gewoon mensen zijn en geeft dit bevordering in de homo emancipatie, Dat helaas nog steeds niet vanzelfsprekend is. Ook houd het in dat wij ons niet elke keer moeten afscheiden van de so called "hetero" wereldje. En heb ik voor een diverse line up gekozen van queer en straight artiesten.

Dit maakt Diversity is Calling bijzonder onderscheidend en doelgericht op wat er bereikt wilt worden.

Cafe Prik
Spuistraat 109
Amsterdam, Netherlands


Het programma voor de avond ziet er als volg uit:

19.30 uur Inloop
20.00-22.00 uur Poetry programma line up van diverse artiesten o.a.

Zulile Blinker Spoken Word
Psyko Rapper / Spoken Word
Nzinga Morena Winner Respect2Love Poetry
Kofi Singer
Azahlee Singer / Poetry
Swaggaboyz Rap Duo

22.00-01.00 uur After Party Urban Sound met DJ D'Joyce

Meer hier op facebook


Meer over diversiteit, homoseksualiteit, kunst, LHBT, poezie.

Delen: