Dialoogavond over vrouw, geloof en emancipatie

In opinie op 17-01-2011 | 10:15

Op 19 januari zal er in de Badr-moskee aan de Willem Leevendstraat nr. 7 in Amsterdam een dialoogavond worden gehouden over het thema Vrouw, geloof en emancipatie.

De centrale vraag is: gaan geloof en emancipatie samen voor vrouwen? En hoe dan? Wat betekent het geloof voor je rol als vrouw/voor de rol van de vrouw/voor de rol van je vrouw? En wat is emancipatie eigenlijk? Hoe zit het met de verhouding tussen mannen en vrouwen vanuit gelovig perspectief?
En wat verandert emancipatie daar (niet) aan?

We willen proberen op een open manier met elkaar te praten over wat de heilige boeken hierover zeggen en over wat er in de afgelopen decennia in Nederland is veranderd. Wat voor knelpunten signaleren we bij dit thema en welke positieve mogelijkheden zien we?

Marianne Vorthoren werkt bij het SPIOR in Rotterdam. Zij is een bekeerling en heeft veel kennis van de islam. Zij zal vanuit de islam vertellen welke ruimte de koran biedt aan vrouwen.

Ditske Tanja is predikante in Amsterdam Nieuw-West. Zij zal het christelijk perspectief toelichten en vertellen over de veranderingen die in de afgelopen decennia hebben plaatsgevonden in Nederland.

We hopen van harte dat u komt om bij de discussie uw verhaal in te brengen en uw licht over deze materie te laten schijnen.

Praktische gegevens:
Datum en tijd: 19 januari 2011, 19.30-21.30 uur
Locatie: Badr-moskee aan de Willem Leevendstraat nr. 7 in Amsterdam
Aanmeldingen: w.verkuyl@diaconie.org
Organisatie: het Bos en Lommer interreligieus Beraad (BLiB)

Bron: Bruggenbouwers


Meer over bruggenbouwers, christendom, emancipatie, interreligieus, islam, islamdebat, religie, vrouw.

Delen: