De Westermoskee en de buurt (video)

In opinie op 01-03-2013 | 10:28

Na 18 jaar strijd kan de bouw van de Westermoskee in de Baarsjes in Amsterdam West beginnen.

Projectontwikkelaar Manderen BV kondigde aan in het eerste kwartaal van 2013 te willen beginnen met de bouw, maar Godfried Lambriex, portefeuillehouder wonen en ruimtelijke ordening stadsdeel West, stelt nog steeds de nodige vraagtekens bij deze plannen.

Documentairemaker Godfried Hartkamp (Verhaalmakers) volgt de bouw van de Westermoskee vanaf de allereerste steen tot aan het eerste gebed.

Hij doet dit door middel van periodieke online video reportages waardoor de kijker direct tijdens de bouw betrokken is over de laatste actuele ontwikkelingen. Een select gezelschap van buurtbewoners, locale politici, de projectontwikkelaar en mensen van de Turkse moskeevereniging Aya Sofia zullen gedurende de bouw van de Westermoskee worden gevolgd.

Hieronder het eerste verslag van de inloopspreekuren eind 2012.

 

Bron: Verhaalmakers

Lees ook: De Westermoskee lijkt er nu toch te komen; een historische schets

 

 


Meer over baarsjes, milli görüs, moskee, westermoskee.

Delen:

Reacties


Jan Beerenhout azn - 04/03/2013 12:59

Na 18 jaar gesoebat KAN de bouw van de Westermoskee beginnen. KAN - mnaar gebeurt het ook? En welke moskee, welk ontwerp, wordt er dan gebouwd. De architrect van de getoonde maquette heeft immers het gebruik van zijn ontwerp verboden. Wat komt er dus, en in welk tempo?