De man, de partij, zijn meldpunt en het land

In opinie door Dagtaak op 15-02-2012 | 20:29

Tekst: Dagtaak

Het gaat niet over een meldpunt, het gaat niet over een hoofddoek, het gaat niet over een boerka, het gaat niet over een tuigdorp, het gaat niet over de Griekse dragme of de Europese Unie.
Het gaat niet over Doe Eens Normaal Man, het gaat niet over Knattergak, het gaat zelfs niet over de Kerstrede van de Koningin.

Het gaat over een man die angst zaait en angst oogst. Het gaat over een man die het voor elkaar krijgt dat de halve Tweede Kamer angstig is om zich klip en klaar uit te spreken. Het gaat over een man waarvan velen denken dat zijn beweging wel over zal waaien. Het gaat over een man die het beeld van Nederland in het buitenland aan het bepalen is en die het voor elkaar krijgt dat er velen zijn die hem geloven, nalopen en hun onderbuikgevoelens verwoordt.

Het gaat over een partij die een sleutelrol heeft in de politiek. Die het voortbestaan van het kabinet CDA en VVD in zijn greep houdt, die noodzakelijk gedoogd wordt om de bezuinigingsoperatie af te kunnen ronden. Het gaat over een partij die zich daar voor de volle honderd procent van bewust is en daardoor van mening is dat het zich alles kan permitteren.

Het gaat over een beweging die optimaal gebruik maakt van het falen van een gezonde oppositie. Die de lachers op zijn hand krijgt als ze het failliet van de progressieve beweging belachelijk maakt. Die de journalistiek minacht en boycot en zich slechts sporadisch op een kritische wijze laat interviewen. Die zich geen bal aantrekt van fatsoensregels en hoe er vanuit het buitenland op hun wordt gereageerd.

Het gaat over een land dat zich in een gijzeling bevindt en geen antwoorden meer paraat heeft over de problemen waar ze tegen aanloopt, een land dat liberaal en tolerant was, dat open stond voor verandering en steeds meer in zichzelf gekeerd raakt. Een land dat met man en macht niet alleen de grenzen sluit maar ook de ogen en de oren.

Het gaat over ons, mensen die in de lage landen zijn geboren of er later naar toe zijn gekomen. Het gaat over de grenzen die we zelf moeten trekken.

Tot hier en niet verder? of zijn we grens al over?

 

Dagtaak is blogger. Hij schrijft fraai stukken op zijn blog. Dit stuk is daar ook verschenen en in overleg ook op Republiek Allochtonië geplaatst. 

 


Meer over cda, dagtaak, pvv, vvd.

Delen:

Reacties


iety - 18/02/2012 14:29

Ik vindt het schrikbarend dat er zo weinig reaties zijn, ook op fb waar ik het geplaatst heb is het oorverdovend sti. Het mag toch wel duidelijk zjjn dat de tijd van zwijgen voorbij is. Eerlijk gezegd baart mij dat nog meer zorgen dan een misguided man en zijn gevolg

Mo - 17/02/2012 10:56

Ik sluit mij aan bij de vorige reactie.Zolang chuky uit venlo aandacht krijgt zal hij die misbruiken. Zolang chuky in de machtspositie verkeerd om bevolkingsgroepen tegen elkaar uit te spelen en de strategie van heerst en verdeel misbruikt zal hij dat doen. Hij gijzelt de politieke al vele jaren door bij elke debat terug te komen op de multi culturele samenleving. De tweede kamer siddert en huivend als chuky aan het woord komt. Er is maar een politicus die het begrijpt en die hem op een goede manier van commentaar voorziet. Maar ja een zwaluw maakt nog geen zomer.

Aan de andere kant heeft de media zijn oude functie ingeruild voor een nieuwe functie namelijk het zoeken naar tegenstellingen en sensatie in de samenleving. Als chuky geen reactie van de media krijgt op zijn beweringen dan gaan wij snel over tot de orde van de dag.

Mijn boodschap aan ons allemaal, Wij moeten geen aandacht schenken aan personen die de tegenstellingen aanwakkeren maar aan mensen die het goede met de samenleving voor hebben

iety - 17/02/2012 07:02

Ik wordt stil van deze vlijmscherpe aanklacht die we ons allemaal moeten aantrekken