Dag van de Woede

In opinie door Jean Tillie op 06-05-2011 | 14:13

een explosief programma over radicalisme en de waarde van woede

Radicalisme is ruim tien jaar na 9/11 nog steeds een hot topic en wordt per definitie bestempeld als negatief. Maar vormt het – geboren uit idealisme – niet vaak ook een drijvende kracht achter maatschappelijke veranderingen? En wie is radicaal en wie bepaalt dat? Op 14 mei gaan beleidsmakers, wetenschappers, radicalen en fotografen in debat en gesprek met elkaar en het publiek. Een columnist, stand-up comedian en singer/songwriter geven hun geheel eigen kijk op woede. Met onder anderen ex Rote Armee Fraktion lid Astrid Proll, stand-up comedian Samir, deskundige Jean Tillie, fotograaf Ad van Denderen. De Dag van de Woede vindt plaats in LP2, Rotterdam en is gratis toegankelijk met een reservering via reserveringen@lp2.nl. Aanvang 14.00 uur.

Radicalen van nu gaan met elkaar in debat over de waarde van woede. Wanda Elzenga van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, ex-activist en radicaliseringsdeskundige Jean Tillie en student en publicist Izz ad-Din Ruhulessin praten over het spanningsveld tussen de overheid en de radicaal. De Dagen van de Woede in de Arabische wereld en de representatie daarvan wordt onder de loep genomen door onder meer fotograaf Ad van Denderen. Een selectie fotografen uit de tentoonstelling A N G R Y belichten hun rol in de beeldvorming van de radicaal: Sarah Pickering, Eva Frapiccini, Jasper Groen, Eva Leitolf, Julian Röder en Astrid Proll, samenstelster van het boek Pictures on the Run over haar RAF verleden. Tussen de sessies door geven een columnist, een stand-up comedian en een singer-songwriter hun geheel eigen kijk op woede.

De Dag van de Woede wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ANGRY / Jong en Radicaal in het Nederlands Foto museum (naast LP2). Op 14 mei 2011 is de tentoonstelling gratis te bezoeken

De Dag van de Woede is een programma van LP2, Kosmopolis Rotterdam, Nederlands Fotomuseum, Paradox en Prospektor.
14 mei 2011
14.00 - 18.00 uur
LP2 in Las Palmas
Wilhelminakade 326
3072 AR Rotterdam
gratis entree met reservering via reserveringen@lp2.nl

Meer over extremisme, zie hier

 


Meer over dag van de woede, izz ad-din ruhulessin, jean tillie.

Delen: