Boze bewoners Amsterdam-Oost eisen terugkeer Fatima Elatik

In opinie op 09-11-2010 | 22:04

Anonieme, 'bezorgde en woedende bewoners van Amsterdam Oost' eisen de terugkeer van Fatima Elatik op een speciaal daarvoor ingerichte website.
De bewoners betogen dat Elatik ten val is gebracht door de inmiddels afgetreden fractievoorzitter van de PvdA in Oost, Meint Helder voor een dossier waar ze niet verantwoordelijk voor was.

De bewoners schrijven: "Elatik is een topbestuurder van Amsterdam Oost. Zij mag niet slachtoffer worden van amateuristisch intern PvdA gedoe."

Zie de website Elatikmoetterug

Overigens schrijft De Telegraaf vandaag dat de terugkeer van Elatik nabij is. Ook maakt de krant melding van het gerucht dat Ahmed Marcouch kandidaat is voor de post van wethouder Germaine Princen. Zie AT5


Meer over amsterdam-oost, fatima elatik.

Delen:

Reacties


Antoine Berben - 10/11/2010 09:56

Goedkoop opgeklopte sentimenten langs de lijnen van ethniciteit meer is dit niet. ELATIK heeft gefaald als deelraadsbestuurder maar dat telt niet als je de etnische kaart trekt kennelijk. De PvdA in Oost gaat meer en meer lijken op die in Zuid-Oost met alle gevolgen van dien!

j. sterk - 10/11/2010 08:48

ben benieuwd wie en hoeveel bewoners hierachter zitten..
misschien heeft elatik ze zelf zitten knutselen aan die site

Robbert L - 10/11/2010 07:46

De pr en de spinzijn weer eens belangrijker dan de feiten. Anoniem "jezelf" laten vrijpleiten en de schuld bij iemand leggen die zich niet meer direct/politiek kan verdedigen.
Hoevaak hebben we dat gezien bij de PvdA staddelen. Hoe laag wil men politiek en moreel zinken voor pluche en macht.


Zoals gebruikelijk in Amsterdam zullen de hele en halve leugens zullen ook nu weer winnen. De onkunde en onbenul zegevieren. De stad wordt er slechter en armer van.

Vincent Tan - 10/11/2010 06:38

ik lees het interview en denk wat een strijdlust,passie tegelijkertijd denk ik ja maar!
Fatima schets duidelijk wat er in haar omgeving gebeurt en is daarmee aan de gang gegaan. Wat haar succes brengt maar ook.
Fatima sluit de ogen niet maar gebruikt datgene wat op haar netvliezen staat. Ik heb daar niet alleen een soort van respect voor, maar tegelijkertijd word ik gepasioneeerd en begrijp ik haar strijdvaardigheid.

Knap als je kiest om niet te buigen. In een samenleving die als maar zieker wordt. Dat zij via een interview eigenlijk Wilders uitnodigd zinker zichzelf om in debat te gaan.

Nobel gebaar tevens. Maar het is een interview waarbij ik niet aanwezig was om een nog beter beeld te verkwijnden van de persoon Fatima Elatik. En toch inspireerd ze en wekt zij een soort intresse op in mij.

Ik ben ook zo'n perasoon die het hart op de tong heeft liggen maar de mond wordt gesnoerd en ik wil niet on toom worden gehouden net als de Marokkaanse jongeren.

In de samenleving is alles krom geworden wat ooit recht was. Als je iemand vraagt waar hebben we het over.

Dan is angst voor je eigen bestaansrecht zowel onder de autochtone als allochtone merkbaar.
Maar als je weinig voorstelt dan sta je zwak en moet je toezien en aanhoren. wat machteloosheid en onzekerheid voortbrengt.

Soms denk ik ook ik moet iets doen, maar tegelijkertijd rijst de vraag hoe?
Nu ik werkeloos ben kan ik en moet ik solliciteren op baantjes die ik niet wil maar ik heb geen keuze, had ik maar gestudeerd dan jas ik meer mogelijkheden of oties wellicht. Nu kan ik geen opleiding of omscholing omdat je ook je huur en je kinderen moet onderhouden.
Tjaaaaa eigen schuld dikke bult, ik wil wel maar ik mag en kan niet.
Soms ben ol ten einde raad en denk ik ik kan vele helpen maar mezelf niet wtf!

Ik snap en begrijp waardoor jongeren eerder ontsporen en zoiets hebben van dan doe ik maar wat inmij op komt. Als de samenleving je afwijst wat kun je dan doen buigen of strijden. Je mond houden of open doen
Het enigste wat er nog overblijft is en dan mag het raar en zelfs zwaar klinken… is OVERLEVEN. Ik denk zelf dat Fatima goed bezig is en ik hoop dat zij slaagt.