Boks het voor elkaar: initiatief van zevenvoudig wereldkampioen Nourredin El Otmani

In opinie door Roemer van Oordt op 03-10-2010 | 17:50

En dan nu iets positiefs over (Marokkaanse) jongeren: meer dan vijftig jongeren uit de Amsterdamse wijk Slotervaart hebben de afgelopen maanden een pand opgeknapt in de Jacques Veltmanstraat. Maandag gaat het van start: Boks het voor Elkaar, een initiatief van zevenvoudig wereldkampioen kickboksen Noureddin El Otmani.

Het initiatief is voor alle jongeren uit Slotervaart en de rest van Amsterdam-West en brengt sport en educatie samen. In het nieuwe gebouw is er ruimte voor fitness, aerobic en de kickbokslessen van El Otmani.

De wereldkampioen werkt samen met Roemer van Oordt, die de educatieve kant op zich neemt. Jongeren kunnen bijvoorbeeld ook terecht voor huiswerkbegeleiding, sollicitatietrainingen en leer- en werktrajecten.

Momenteel begeleidt Boks het voor Elkaar al ongeveer 150 jongens en dertig meisjes. De verwachting is dat dat met de opening van het nieuwe centrum oploopt.

Sinds 2003 geeft El Otmani kickboksles aan jongeren. Na jaren van gymzaal naar gymzaal getrokken te hebben, heeft hij nu zijn eigen gebouw. ''Het is niet mijn droom om kampioenen op te leiden, maar om jongeren kampioenen van hun eigen leven te maken,'' zegt hij tevreden.

Lees het gehele bericht in het Parool


Meer over Boks het voor Elkaar, jongeren, Noureddin El Otmani, Roemer van Oordt.

Delen:

Reacties


L.Rietbergen - 10/11/2010 15:43

Ik vind het een leuk initiatief! Waar zal deze vereniging plaats vinden? Wij bieden huiswerkbegeleiding aan op sportverenigingen om zo kinderen beter te laten presteren, zowel op school als tijdens het sporten.

Graag hoor ik van u,

Met vriendelijke groet,

L.Rietbergen