Boete bij discriminatie sollicitant

In opinie op 18-07-2012 | 09:59

Een kamermeerderheid wil dat een werkgever die een allochtone sollicitant om zijn afkomst afwijst, een fikse boete kan krijgen. Dat schrijft het AD.

De PvdA, CDA, SP en GroenLinks steunen de verhoging van de boete voor het discimineren van een sollicitant. De SP gaat nog verder. SP-Kamerlid Sadet Karabulut wil dat er een zwarte lijst komt voor werkgevers „die allochtonen onterecht de deur wijzen”. Daar zien andere partijen weinig brood in.

 


Meer over boete, discriminatie, sollicitatie, werk.

Delen:

Reacties


Nationale ombudsvrouw - 06/08/2012 20:15

Het is niet zo in deze bizarre tijd dat alleen allochtone sollicitanten worden gediscrimineerd. Op het moment worden ook andere groepen stevig gediscrimineerd. En het blijft niet bij discrimineren van bepaalde groepen. Ook tijdens het werven of gunnen van (tijdelijke) aanstellingen worden oudere groepen afgedankt ten koste van de goedkopere jongeren. Ernstig ZEKER weten!! Dit soort werkgevers zouden aangemeld moeten worden bij een instantie die dit tegen gaat. Want al lijkt ons land in deze tolerant. Instantie waarvan je verwacht dat deze dit ten zeerste bestrijden werken dit stevig in de hand, doordat ze weten dat mensen er vaak geen zin in hebben juridische trajecten in te gaan. Ernstig? Zeker weten. In dat opzicht kun je beter niet pretenderen dat je als democratie discriminatie niet tolereert!!!!!

koos zevenbergen - 20/07/2012 11:24

Ik ben benieuwd naar de argumenten van de andere partijen. Gelukkig staan die wel achter de fikse boete. Het is een schandaal dat allochtone sollicitanten om hun afkomst worden afgewezen in een beschaafd land.