Benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbeving in Van

In opinie op 14-11-2011 | 20:48

Benefiet Concert voor de slachtoffers van de aardbeving in VAN
Artiesten: Sabahat Akkiraz, Mustafa Özarslan en Ahmet Aslan
Muziekgebouw aan ’t IJ
Zondag 4 december 2011, 20.00 u

Arbeidersvereniging HTIB, Stichting Kulsan en ITA Inspraak Turken Amsterdam hebben samen het initiatief genomen om een Benefiet Concert te organiseren voor een inzamelingsactie om bij de wederopbouw in Van te helpen en de slachtoffers te herdenken en te ondersteunen.

Op zondag 23 oktober jl. vond een aardbeving plaats in het oosten van Turkije in de provinciehoofdstad Van. Vele duizenden mensen zijn hier het slachtoffer van geworden. Naast meer dan 600 doden zijn er veel gebouwen verwoest en wegen onbegaanbaar en duizenden mensen dakloos. Op 9 november is Van alweer getroffen door een aardbeving, met opnieuw veel slachtoffers.

De oprukkende winter eist bovendien zijn tol. Met name kinderen en vrouwen leven onder erbarmelijke omstandigheden. Vele huizen zijn verwoest, en vanwege regelmatige naschokken en nieuwe bevingen durft men niet in de overeind gebleven huizen te verblijven. Gelukkig wordt er uit het hele land hulp aangeboden en hulpverleners zijn in Van. De mensen zijn ondergebracht in tenten, maar de strenge winter maakt dit onleefbaar. Steun aan hen is onontbeerlijk.
Wij mensen in Nederland die ver van Van leven, maar ons wel verbonden voelen, willen ook onze solidariteit concreet maken. Daarom hebben wij een benefiet concert georganiseerd, waarvan de gehele opbrengst naar de wederopbouw van Van gaat. Dit is mogelijk dankzij de Gemeente Amsterdam die de onkosten van het concert betaalt, en dankzij het Muziekgebouw aan het IJ die de zaal ter beschikking heeft gesteld.
De opbrengst van het benefiet concert en de inzamelingsactie gaan rechtstreeks naar de slachtoffers in het gebied, daar wij het overdragen aan een organisatie die al jaren in het gebied en in Van actief is met het ondersteunen van vrouwen in moeilijke omstandigheden, en zich daar momenteel geheel inzetten voor het organiseren van hulp aan vrouwelijke slachtoffers en hun kinderen.

De organisatie is de vrouwenorganisatie NGO KAMER (Foundation for Women Rights www.kamer.org.tr) Haar voorzitter, mevrouw Nebahat Akkoc, zal ook aanwezig zijn bij benefiet concert te Amsterdam.

Wij nodigen u allen uit om gezamenlijk steun te tonen aan de slachtoffers in Van en zien iedereen graag om 20:00 op het Benefiet Concert in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Laten wij allen solidair zijn!

Kaartverkoop kassa Muziekgebouw aan ’t IJ, kaartjes: € 26.
www.muziekgebouw.nl / telelfoon 7882000

Behalve kaarten kopen voor het concert, kunt u ook een bijdrage storten op gironummer 4072385 van HTIB, onder vermelding van Steun Van.

Voor meer informatie,Mustafa Ayranci 020 6221820, 0622202879
Nesip Can, 06 55955161
Adnan Dalkiran 06 20577261


Meer over aardbeving, benefietconcert, htib, hulp, ITA, stichting Kulsan, turkije, van.

Delen: