Beleidsmedewerker van Geert Wilders:" Moslims zijn roofdieren"

In opinie op 05-09-2010 | 16:49

Moslims zijn „roofdieren”, die „van kleinsaf tijdens het jaarlijkse offerfeest hebben geleerd hoe ze warmbloedige kuddedieren moeten kelen”. Dat heeft de nieuwe beleidsmedewerker van PVV-leider Geert Wilders, Paul Belien, geschreven in 2006 in een internetcolumn met de titel „Geef ons Wapens”. Beleien schrijft verder: „ De roofdieren hebben messen. Wij worden misselijk wanneer we bloed zien, maar zij niet. Zij zijn getraind, zij zijn gewapend.” Belien roept lezers op zich te beschermen: „Wie op de politie(k) rekent voor bescherming, is zo goed als dood.”

De column werd op last van het Belgische centrum voor racismebestrijding van zijn site The Brussels Journal verwijderd wegens het aanzetten tot haat.

Belien, een Belg en getrouwd met Alexandra Colen die Kamerlid is voor het Vlaams Belang, schreef zijn column op 21 april 2006. Hij deed dit naar aanleiding van een roofmoord in Brussel. Op grond van videobeelden vermoedde justitie dat de daders van Marokkaanse afkomst waren. Later bleken het Polen.
Maar toen had Belien zijn column al geschreven. Lees meer in het NRC

De column is via web.archive.org, een soort archief van het internet, nog altijd te vinden.Lees de tekst van Belien hier

Belien (links) doet overigens sterk denken aan Tedje van Es van de Tegenpartij, een type van Wim de Bie (rechts)


Meer over geert wilders, moslims, paul belien, pvv.

Delen: