Bedreiging Australische imam aan Wilders blijkt 2 jaar oud

In opinie op 05-09-2010 | 16:59

De bedreiging van Australische moslimradicaal, Feiz Muhammad aan Geert Wilders om de PVV-leider te onthoofden, blijkt al twee jaar oud te zijn. Dat was volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) de reden om de veiligheidsmaatregelen rond Wilders niet te verscherpen. Zo meldt het AD.

De Telegraaf meldde vrijdag opnamen te hebben van een oproep van een Australische moslimradicaal, Feiz Muhammad, om de PVV-leider te onthoofden. Ook de inlichtingendienst AIVD zou de band hebben.

Volgens De Telegraaf zegt Feiz Muhammad: ,,We zien de duivelse vuiligheid van mensen als die vuile Nederlandse politicus. Eenieder die onze leer bespot, lacht om de islam en die verlaagt, moet de dood in, onthoofd hem, hak zijn hoofd eraf.'' De opname is ook te vinden op de site van De Telegraaf.

Bronnen melden het ANP dat het om een oude bedreiging gaat die al sinds het uitkomen van de film van Wilders, Fitna (maart 2008), bekend is. Een woordvoerder van de NCTb wil niet ingaan op de genoemde bedreiging. Wel geeft hij aan dat er op dit moment geen reden is om het pakket veiligheidsmaatregelen voor Wilders aan te passen.

Bron: AD


Meer over extremisme, geert wilders, islam.

Delen: