Avond van het optimisme - ‘Night of Nights: Diversity in the Spotlights’

In opinie door Floris Meijer op 18-01-2011 | 12:43

Afgelopen zaterdag werd in de Amsterdamse Stadsschouwburg het evenement ‘Night of Nights – Diversity in the Spotlights’ georganiseerd. Bij deze manifestatie rondom het ‘Nieuwe Nederland’ konden mensen uit het bedrijfsleven, de cultuursector en de politiek elkaar ontmoeten en met elkaar van gedachten wisselen over de zin en onzin van diversiteit. Onder andere Jörgen Raymann, Rick van der Ploeg, Abdelkader Benali en FORUM-voorzitter Sadik Harchaoui waren aanwezig. Optimisme was het overduidelijk het centrale thema van de avond, met ‘Nieuwe mensen, nieuwe ideeën, nieuwe oplossingen’ als slogan.

Met ruim 700 aanwezigen was ‘Night of Nights’ een drukbezocht evenement. Naast debatten, workshops en pitches van bedrijven waren er speeddates met ondernemers. En onder leiding van Anousha Nzume werd het publiek onderworpen aan een quiz over hoe het is gesteld met de diversiteit binnen de publieke omroepen.

Voordat de aanwezigen zich aan het eind van de avond naar de dansvloer begaven werd het officiële gedeelte afgesloten met een gesprek tussen Jörgen Raymann met de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Andrée van Es en Rob Boonzajer Flaes (zie hier een fragment op YouTube).

Boonzajer Flaes, oprichter van Atana - een netwerkorganisatie voor bestuurders en toezichthouders uit andere culturen –, kreeg een staande ovatie na afloop van zijn betoog over de door de PVV aangewakkerde xenofobie die Nederland op dit moment lijkt te beheersen. ‘Kijk om je heen, kijk naar elkaar. Dan zie je hoe Nederland er eigenlijk uitziet. Wat wij hier met z'n allen zijn’, wijzend op de diversiteit aan mensen in de zaal, ‘dat is wat Nederland is. En de rest is allemaal kletskoek!', stelde Boonzajer Flaes.

Lees verder op de websites van de Wereldomroep en Vrij Nederland.

 

Lees ook: Suikeroom of liquide tante als durfinvesteerder

en De onmisbaarheid van migranten voor de toekomst van Nederland.


Meer over Boonzajer Flaes, diversiteit, Floris Meijer, Night of Nights.

Delen: