Asscher: Wilders is bijna haatprediker

In opinie op 15-03-2015 | 16:09

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vindt dat PVV-leider Geert Wilders soms "heel dicht bij" haat prediken komt. Dat zegt hij in een videointerview met NU.nl.

"Omdat hij mensen niet op hun individuele gedrag beoordeelt, maar beoordeelt omdat ze lid zijn van een groep. Omdat ze Marokkaan zijn of moslim", aldus Asscher.

"Ik zal altijd weerwoord bieden als mensen als individu worden behandeld om de groep waartoe ze behoren. Iedereen heeft iedere dag de keuze om in vrijheid te leven en een bijdrage te leveren. En dat miskent hij."

Asscher verdedigt in het interview de keuze van het kabinet om onlangs bij drie imams hun visum in te trekken, omdat ze haat zouden prediken. Zij zouden spreken op een "benefietgala" in Rijswijk. Volgens Asscher geldt de vrijheid van meningsuiting ook voor uitspraken die "onprettig of kwetsend" zijn, maar hoef je niet iedereen tot het land toe te laten. Lees en kijk verder op nu.nl

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  


Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 


Meer over asscher, wilders haatpredikers.

Delen: