Arjan El Fassed:"Ik wil dat Nederland zich niet langer terugtrekt achter de dijken"

In opinie op 01-06-2010 | 14:46

In aanloop naar de verkiezingen verschijnen op Republiek Allochtonie en Maroc.Nl korte schriftelijke interviews met enkele kandidaten voor de Tweede Kamer.

Arjan El Fassed (1973) staat 9e op de lijst van GroenLinks. Arjan heeft politieke wetenschappen gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden.

 
a. Waarom moeten we op uw partij stemmen?
GroenLinks durft als enige partij echte keuzes te maken. Als GroenLinks gaat regeren wordt er geinvesteerd in werk en onderwijs. Wij investeren in mensen en zorgen at iedereen eerlijke kansen krijgt. Wij durven echt te hervormen, waarbij werk beter loont en de vervuiler betaalt. Wij schrappen wat overbodig is: geen extra asfalt, geen peperdure gevechtsvliegtuigen. Wij willen dat Nederland klaar is voor de toekomst.

b. Waarom moeten we op u stemmen?
Ik ben een zoon van een Palestijnse vader en Nederlandse moeder en ben vanaf jongs af aan bevlogen voor een wereld waarin iedereen ruimte krijgt en een stem heeft. Iedereen heeft talent en iedereen kan op zijn manier een verschil maken. Ik ben niet bang voor de toekomst, kan mensen verbinden, heb onrecht aangepakt en mensen, gevangen in conflict, een stem kunnen geven. Met een stem op GroenLinks kies je voor de kracht van mensen.

c. Wat hoopt u de komende 4 jaar te bereiken?
Ik wil me in de Kamer inzetten voor een regering die idealen weet te realiseren omdat ze gelooft in de kracht en diversiteit van mensen. Een Nederland dat vastgeroeste belangen doorbreekt, innovatie stimuleert, groene banen schept en tolerantie aanmoedigt. Ik wil dat Nederland zich niet langer terugtrekt achter de dijken, maar dat het op mondiaal niveau de oorzaken aanpakt.

d. Waarop moet bezuinigd worden?
GroenLinks grijpt de economische crisis vooral aan om te hervormen gericht op een duurzame economie. Dat levert veel banen op. Daarom investeren we in onderwijs en de zorg. We bezuinigen op wat overbodig is: de aanleg van veel extra asfalt, dat niet nodig is als er een kilometerheffing komt. Dat lost ook de files op. Wij schrappen de JSF en slanken de overheid af en wij belasten milieuvervuiling. Daarnaast koppelen we de AOW-leeftijd aan het aantal arbeidsjaren, zodat iemand die vroeg is begonnen met vaak zwaar werk ook eerder kan stoppen en wij beperken de hypotheekrenteaftrek geleidelijk.

Hieronder enkele stellingen uit Stemadvies Nieuwe Nederlanders (STANN). Kunt u hierop reageren met: helemaal eens, eens, neutraal, oneens en helemaal oneens.

1. Turkije kan nooit lid worden van de EU
Helemaal oneens

2. Zolang Hamas weigert om de staat Israël te erkennen en geweld af te zweren, kan Nederland geen directe contacten met Hamas aangaan.
Helemaal oneens

3. De overheid is neutraal. Daarom mag geen enkele vrouw in overheidsdienst een hoofddoek dragen.
Helemaal oneens

4. Iedereen moet kunnen zeggen en tekenen wat hij wil. De overheid (OM) moet zich zeer terughoudend opstellen als het om de vrijheid van meningsuiting gaat.
Helemaal eens

5. Godslastering moet strafbaar blijven volgens de Nederlandse wet.
Oneens

6. De overheid moet actief streven naar gemengde basisscholen en zwarte scholen tegengaan.
Helemaal eens

7. Iedereen moet kunnen trouwen met wie hij of zij wil. Dat betekent geen dwang door familie, maar ook geen beperkingen voor huwelijksmigranten.
Helemaal eens

8. Het hebben van een dubbele nationaliteit van allochtonen is niet schadelijk voor hun integratie in Nederland.
Helemaal eens

9. Aparte inburgeringcursus voor vrouwen moet mogelijk zijn om meer vrouwen deel te laten nemen.
Helemaal eens

Op welke website, weblog en/of op twitteraccount kunnen we meer informatie over u vinden?

http://www.groenlinks.nl
http://arjanelfassed.nl
http://twitter.com/arjanelfassed

Republiek Allochtonie zal de komende weken veel aandacht besteden aan de verkiezingen. Deze berichten treft u in de categorie politiek of met de tag #tk2010. Portretten van kandidaten vindt u via de tag kandidaat


Meer over #tk2010, arjan el fassed, groenlinks, kandidaat, verkiezingen.

Delen:

Reacties


Jan Beerenhout azn - 07/06/2010 11:03

Wat een raar streven: als Nederland zich niet achter z'n dijken terugtrekt, verzuipen we allemaal.
Juist die dijken (waterschappen) bepalen al eeuwen zo ongeveer het (volks-)karakter van Nederland & de Nederlanders. Alsmaar bezig zijn je te verweren tegen de boze buitenwereld levert innovatie en zo ongeveer het rijkste land ter wereld op.