Andree van Es: vrijheid van homo's en vrouwen wordt niet bedreigd door allochtonen

In opinie op 28-01-2011 | 13:58

Het idee dat de vrijheid van homoseksuelen en vrouwen teloor zou gaan door de aanwezigheid van allochtonen, is overdreven. ,,Het sentiment van de teloorgang van progressieve waarden is wat mij betreft onterecht.’’ Dat stelde de Amsterdamse wethouder Andrée van Es (diversiteit, GroenLinks) woensdagavond tijdens een toespraak op een conferentie van de Universiteit van Amsterdam. Dat meldt AT5.

Volgens van Es is het ,,een misvatting te denken dat het vroeger gemakkelijk was om over seksualiteit te praten en dat ons dat nu is afgenomen door de komst van nieuwe mensen’’. Laten we eerlijk zijn: het is nooit gemakkelijk geweest.’’ Ook wees ze erop dat Nederland nog steeds erg tolerant is voor homo’s in vergelijking met andere landen.

Van Es stelde dat het niet slim is Marokkanen of moslims er steeds van te blijven beschuldigen dat ze tegen homo’s of vrouwenrechten zijn. Dan trekken ze zich juist terug in hun eigen groep. ,,Ik heb de ervaring dat in gesloten gemeenschappen vaak de conservatieve waarden dominant zijn.’’ Volgens de wethouder is het beter met elkaar in gesprek te blijven. Bron: AT5


Meer over amsterdam, andree van es, emancipatie, groenlinks, homo, homoseksualiteit, vrouwen.

Delen: