Amsterdam is er klaar mee #discriminatieamsterdam

In opinie op 15-01-2011 | 19:51

Burgemeester Eberhard van der Laan, wethouder Andrée van Es (diversiteit) en voorzitter van stadsdeel West, Martien Kuitenbrouwer, hebben dinsdag de aftrap gegeven voor de campagne 'Discriminatie. Amsterdam is er klaar mee'.

De campagne past in een reeks maatregelen die ervoor dienen te zorgen dat iedereen in Amsterdam zichzelf kan zijn.

De gemeente wil de Amsterdammers oproepen actief op te treden tegen discriminatie. Door de hele stad komen posters te hangen die het onderwerp onder de aandacht moeten brengen.

Mensen kunnen een persoonlijk affiche maken op de website www.amsterdam.nl/discriminatie. Het stadsbestuur hoopt dat zo ook bijvoorbeeld sportverenigingen, bedrijven, scholen, buurtcomités, culturele organisaties, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties laten zien dat ze klaar zijn met discriminatie.

Burgemeester Van der Laan zei dinsdag dat elke keer als zich een incident van intolerant gedrag voordoet, het voelt alsof je als stad een nederlaag hebt geleden. ,,Amsterdam is echt gebouwd op tolerantie. Dat is het DNA van onze stad.'' Volgens wethouder Van Es (PvdA), initiatiefnemer van de campagne, is de hoofdstad kwetsbaar. ,,Nog steeds worden mensen bedreigd en in elkaar geslagen om wie ze zijn: bijvoorbeeld homo, joods of Marokkaans. Dat gebeurt op straat, maar ook op minder zichtbare plekken zoals in het uitgaansleven.'' Ze riep mensen die slachtoffer zijn van discriminatie, op aangifte te doen bij de politie of bij het meldpunt discriminatie.

Naast de campagne vinden er nog andere activiteiten plaats om discriminatie in de stad tegen te gaan. Zo gaan het college en stadsdeelbestuurders de komende tijd bij alle scholen langs om aandacht te vragen voor het onderwerp.
Bron: ANP/ Amsterdam.nl

Hieronder een videoverslag van MVS Gaystation


Meer over allochtonen, amsterdam, andree van es, discriminatie, eberhard van der laan, homoseksualiteit.

Delen: