Ahmed Marcouch stelt kamervragen over bedreiging van medewerkers Asri

In opinie op 17-03-2011 | 10:07

Het kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) heeft aan de minister van Veiligheid en Justitie Opstelten gevraagd onderzoek te doen naar de bedreiging van medewerkers van het Amsterdamse jongerencentrum Asri. Twee medewerkers voelen zich zo bedreigd dat ze geen aangifte durven te doen, daarnaast zijn er honderden hatemails ontvangen.

Dit jongerencentrum had jongeren voor de Provinciale Statenverkiezingen opgeroepen te gaan stemmen en bij voorkeur niet op PVV, CDA of VVD. Hierbij werd o.a. verwezen naar de Tweede Wereldoorlog.
De Amsterdamse VVD kon het niet waarderen en eiste het subsidiegeld terug dat was besteed aan dit stemadvies, terwijl Asri zelf ontkende dat er een cent subsidie aan de actie was besteed. Vervolgens werd er ook door De Telegraaf en GeenStijl aandacht aan de kwestie besteed, waarbij ook stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik het moest ontgelden.

Marcouch vraagt minister Opstelten onder andere of er volgens hem sprake is van aantasting van de vrijheid van meningsuiting. Ook vraagt hij:" Deelt u mijn mening dat we de situatie niet kunnen tolereren dat mensen uit angst voor bedreigingen hun werk neerleggen en geen aangifte durven te doen? Zo ja, wat voor instrumenten zijn er om bedreigde medewerkers te beschermen tijdens en na hun aangifte?"
Het PvdA-kamerlid vraagt de minister verder of hij zicht heeft op het aantal mensen dat bedreigd wordt en dat uit angst voor de gevolgen afziet van het doen van aangifte en of het jongerencentrum namens zijn medewerkers aangifte kan doen.

Marccouch signaleert dat er steeds vaker serieuze bedreigingen geuit worden via sociale media zoals twitter, hyves en facebook en vraagt de minister of hij zicht heeft op het aantal bedreigingen dat op die manier geuit wordt.


Meer over ahmed marcouch, asri, bedreigingen, opstelten.

Delen:

Reacties


wiert - 18/03/2011 14:20

Nieuw is het jammergenoeg niet, maar wel een teken aan de wand dat het veelvuldiger voorkomt. In 2007 stond er achtereenvolgens op mij hyve: buitenlandervriendje, allochtonenmaatje,moslimvriendje, en tenslotte: moslimkontenkruiper. De intellectueel die dze benamingen verzon, was telkens weer vertrokken, misschien maar beter zo.
Als je het mij vraagt een gefrusteerde rechtse puber.. goed weekend!