Achttien meldingen bij Marokkaans Meldpunt tegen Racisme en Discriminatie

In opinie op 13-01-2011 | 13:47

Het Marokkaans Meldpunt tegen Racisme en Discriminatie in Amsterdam heeft sinds de oprichting in september achttien meldingen van discriminatie ontvangen van Marokkaanse Nederlanders die zich gediscrimineerd voelden op hun werk, op school of op straat. Medeoprichter Ab Jaafar meldt in De Telegraaf dat het vooral ging om verbale discriminatie en niet om geweld.

Het meldpunt werd opgericht door het Nederlands/Marokkaans Netwerk tegen Racisme en voor Sociale Cohesie, waarin vrouwenorganisaties, moskeeën en andere maatschappelijke organisaties zijn vertegenwoordigd.

Het meldpunt werkt als een antidiscriminatiebureau dat fungeert naast de andere antidiscriminatiebureaus, ook in Amsterdam, waarmee het Meldpunt wil samenwerken. Het Nederlands/Marokkaans Netwerk kwam toch met een eigen meldpunt, omdat Marokkaanse Nederlanders niet vaak melding maken van discriminatie. Binnenkort wordt ook een meldpunt in Rotterdam geopend.

Bron: Telegraaf

Het nummer van het meldpunt is: 020 463 6 222


Meer over amsterdam, discriminatie, marokkanen, meldpunt, netwerk.

Delen:

Reacties


adil - 15/01/2014 14:32

ik ging laatst uit in amsterdam,ik zat ergens binnen,daarna liep ik naar buiten ik ging even plassen kwam er een agent in burger.die vroeg om mijn id om een boete uit te schrijven ik werk netjes mee.ik had een marokkaanse id gegeven die had ik alleen bij me.hij kijkt ernaar en zegt o die moeten we niet hebben hier hoppa gooit hem zo in de gracht,hij stapt in en rijd weg.ik raakte in shock.niemand gelooft me,calles gaat mis hier in dit land geen werk nix.als marokkaan weing kans hier ik heb geen straf blad helemaal nix.ik moett in de top 600 komen om hulp te krijgen met alles.en daar ga ik voor zorgen.