Aanstaande vrijdag: debat ‘Discriminatie en verharding’

In opinie door Floris Meijer op 23-02-2011 | 23:09

Vrijdag (25-2) organiseren het Amsterdamse stadsdeel Oost en jongerencentrum Argan een debat onder de titel ‘Discriminatie en verharding van de samenleving: wat te doen?’. Na een discussie over polarisatie en vervreemding is dit het tweede debat in de serie ´Verbinden in Oost’. Vertegenwoordigers van de Amsterdamse politie, het COC zullen in discussie gaan over onder andere discriminatie van homoseksuelen, joden en moslims.

Tekst: Floris Meijer 

Het debat is bedoeld om bruggen te slaan tussen bevolkingsgroepen, aldus het stadsdeel. Een van de deelnemers aan het debat is Dennis Boutkan, voorzitter van COC Amsterdam. Op de website van het COC staat in de aankondiging van het debat te lezen: 

‘Het stadsdeel Oost werd de laatste tijd meerdere malen opgeschrikt door intimidatie en geweldsdelicten die te maken hadden met afkomst, religie of seksuele identiteit. Zo werden twee homojongeren op het Amstelstation mishandeld en een lesbo in de wijk herhaaldelijk bespuugd, bedreigd en geslagen. Vaak gaat het om ‘kleine dagelijkse dingetjes’, zoals jongetjes die meisjes van speelpleintjes wegpesten, mannen met keppeltjes en vrouwen met hoofdoekjes die daarover op straat worden nageroepen.’

Naast COC-voorman Boutkan zullen ook Fatima Elatik (stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Oost), Ellie Lust (voorzitter Roze in Blauw), Halim el Madkouri (programmamanager FORUM), Mellouki Cadat (senior adviseur leefbaarheid MOVISIE) en Tessa van Velzen (Discussiëren kun je leren) aanwezig zijn. 

In de debatreeks ‘Verbinden in Oost’ zullen nog vier andere debatten volgen:

25 maart 2011         : Overlast en criminaliteit: Gebrek aan opvoeding?
22 april 2011           : Plaats van religies in een seculiere samenleving.
30 september 2011 : Onderwijs de brug naar burgerschap?
18 november 2011  : Slotbijeenkomst en presentatie van de uitkomsten van de debatten

Het debat van aanstaande vrijdag zal worden geleid door Khalid Boutachekourt (directeur van Van de Bunt Adviseurs) en vindt plaats in stadsdeelhuis Oost (Oranje-Vrijstaatplein 2) van 18.00 tot 21.00 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar debatoost@argan.nl

Lees verder op de website van Argan en het COC, of kijk op de Twitter-account van Verbinden in Oost.

Lees ook: Homo's lastig vallen: niet door islam, maar 'stoerdoenerij'


Meer over Argan, COC, Debat, discriminatie, Floris Meijer, Verbinden in Oost.

Delen: