Vandaag is het 21 maart: internationale dag tegen racisme en discriminatie

In nieuws op 21-03-2017 | 10:38

Het is vandaag, 21 maart, Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. De dag is door de Verenigde Naties in 1966 ingesteld naar aanleiding van het bloedbad in Sharpeville in Zuid-Afrika op 21 maart 1960, waarbij de politie het vuur opende op mensen die demonstreerden tegen de apartheid en de zogenaamde pasjeswetten. Hierbij werden 69 demonstranten gedood.

In tal van landen worden op deze dag en in de dagen daarvoor of daarna, activiteiten georganiseerd in de strijd tegen racisme en elke vorm van discriminatie.

Ook Nederland doet mee aan deze actiedag.

Afgelopen zaterdag organiseerde het Comité 21 maart in coalitie met ongeveer 40 organisaties een demonstratie in Amsterdam. Duizenden mensen van bijzonder diverse afkomst, demonstreerden in de rgeen tegen racisme en discriminatie.

Op de website OneWorld is een uitgebreid verslag van de demonstratie verschenen. Dat kunt u hier lezen. 

In Den Haag is van 24 maart tot en met 1 april het Movies That Matter Festival, de opvolger van het t Amnesty International Film Festival.

In Rotterdam wordt vandaag de conferentie Diverscity gehouden. 

Verder zijn er op lokaal niveau vandaag en later deze week ook nog diverse activiteiten. Kijk daarvoor bij lokale media. 

 


Waardeert u ons werk, dat grotendeels op vrijwillige basis wordt verricht? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook! 


 

 


Meer over 21 maart, discriminatie, nieuws, racisme.

Delen: