Steun de derde Marokkaanse boot

In nieuws op 25-04-2017 | 17:07

In augustus 2014 deed voor het eerst in de geschiedenis van Canalpride een Marokkaanse mee met de botenparade in Amsterdam. Dit genoeglijke feit heeft heel wat teweeg gebracht binnen de moslimgemeenschap in het algemeen, en de Marokkaanse gemeenschap in het bijzonder. Het thema LHBT werd voor, tijdens en na de vaart binnen diverse gelederen besproken en daarmee voor een deel uit de taboesfeer gehaald.

Ontwikkelingen die twee jaar later opnieuw opleefde door de komst van de tweede Marokkaanse boot. Deze voer mee met de botenparade in augustus 2016. Wederom met veel succes! Als LHBT groep van Marokkaanse afkomst en sympathisanten daarvan, zien wij ons genoodzaakt om de dialoog gaande te houden. Wij beseffen ons maar al te goed dat wij nog een lange strijd moeten voeren. Net zoals het COC en andere soortgelijke instellingen al decennia doen. Het blijft nodig!

Pink Marrakech moet ons symbool voor deze strijd worden. Pink Marrakech is een initiatief van Nassiri Belaraj, mede organisator van de tweede Marokkaanse boot 2016.
Pink Marrakech zich weer graag wil inzetten voor een 3e boot in 2017, met deze keer als thema: This is my Pride!

Lees meer en steun Pink Marrakech hier

 


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

 

Republiek Allochtonië wordt grotendeels op vrijwillige basis onderhouden. Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!

 


Meer over canal pride, emancipatie, homo, lhbt, lhbtqi, marokkaanse boot, nieuws, pink marrakech.

Delen: