Schrijver Asis Aynan doet aangifte tegen Amsterdamse Al Ihsane moskee

In nieuws op 12-06-2017 | 09:52

"Ieder jaar stuurt Marokko staatsimams naar Nederland om Marokkaanse-Nederlanders te indoctrineren, in het bijzonder in de ramadan – zo kunnen wij nooit Nederlanders worden.

Onlangs stelde SP Kamerlid Sadet Karabulut Kamervragen aan de minister of er een geheim imamoverleg is geweest in Utrecht, gestuurd en gepland door de Marokkaanse overheid.
En afgelopen vrijdag was de Nederlandse Grondwet een voetveeg. Dit moet stoppen. Daarom doe ik aangifte. In het bijzonder tegen de Amsterdamse Al Ihsane moskee, die vorig jaar 30.000 euro van de Marokkaanse koning ontving.
Afgelopen vrijdag verbood de imam des huizes zijn gemeente om te gaan demonstreren tegen de Marokkaanse staat die continue de mensenrechten met voeten betreedt."

Dat schrijft filosoof, schrijver en publicist Asis Aynan op zijn weblog. Hij is onder andere de bedenker van de BerberBibliotheek; een reeks waarin klassiekers uit Berberlanden verschijnen. Aynan schrijft in zijn aangifte onder meer:

Mijn inziens gebruikt de imam niet zijn vrijheid van religie, ook niet van meningsuiting, temeer hij een religieus voorganger is en met deze woorden zet hij zijn islamitische gemeente op tegen de Nederlanders die wel demonstreren tegen het repressieve Marokkaanse regime, zoals ik doe.

Ik doe daarom aangifte van haatzaaien door de imam en het bestuur van moskee Al Ihsane, namelijk aanzetten tot haat jegens zij die demonstreren. Ik doe een dringend beroep op de politie en het openbaar ministerie om te onderzoeken of hier sprake is van haatzaaien en mogelijke opruiing.

Tevens maak ik mij als Amsterdamse burger grote zorgen dat de imam en de moskee zijn geïnstrueerd door een vreemde mogendheid, namelijk: de Marokkaanse staat. En dat lijkt mij tevens strafbaar. 

Lees het hele blog en de aangifte van Asis Aynan hier.

Op Youtube staat een lange versie van de preek. 

 

Zie ook:

Factsheet over de situatie in De rif, inclusief de eisen van de volksbeweging Hirak

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 

 


Meer over al ihsane, asis aynan, de rif, hirak, imam, marokko, nieuws, rif.

Delen: