Rechtsextremist opgepakt voor onthoofde pop bij moskee

In nieuws door Brahim op 01-03-2018 | 09:49

De politie heeft gisteren een 35-jarige man uit Hoofddorp gearresteerd, omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het achterlaten van een onthoofde pop bij de Emir Sultanmoskee in Amsterdam-Noord op 18 januari jl. Het gaat waarschijnlijk om oud Pegida-aanhanger Hugo Kuijper, die ook verbonden is aan RechtsinVerzet en de Zwarte Pietenactiegroep die eind vorig jaar ongevraagd een bezoek bracht aan een school, de Amsterdamse gemeenteraad en aan Sylvana Simons.

Het Parool noemt geen naam, maar bericht wel over de arrestatie van een 35-jarige man uit Hoofddorp die uit ideologische motieven zou hebben gehandeld. 

Het is bijzonder aannemelijk dat het om Hugo Kuijper gaat. Het ultrarechtse Rechtsinverzet claimde de actie in januari midden in de nacht op twitter en op facebook. Eén van de personen die actief is bij de groep is Hugo Kuijper, die eerder actief was voor de NVUvoor Pegida en als Zwarte Piet verkleed een basisschool en de Amsterdamse gemeenteraad bezocht. 

Tegenover AT5 liet Hugo Kuijper weten de actie te steunen, maar er niets mee te maken te hebben. Op Frontaal Naakt maakte Petra Kramer aannemelijk dat Hugo Kuijper het RechtsinVerzet twitteraccount beheert.  

De 35-jarige Kuijper werd eind vorig jaar in de Volkskrant geportretteerd. Daarin ontekende hij extreem-rechts te zijn: "Ik ben twee keer wezen kijken bij de NVU en dan word je als neo-nazi bestempeld. Politiek sta ik bij de PVV en Forum voor Democratie. Maar ik ben ook weleens bij een demonstratie van de SP en een van de FNV geweest." Kuijper kondigde aan deel te gaan nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in zijn woonplaats Hoofddorp, maar hij wilde nog niet zeggen voor welke partij.

Zie ook:

Update lijst haatmisdrijven gericht tegen moskeeen 
 

Meer over moslimhaat

 


Meer over extreemrechts, moskee, rechtsinverzet.

Delen: