Op plan voor versterkte Adhaan volgt bedreiging

In nieuws door Roemer van Oordt op 31-10-2019 | 19:29

Op 8 november zal de oproep voor het middaggebed van de Blauwe Moskee in Amsterdam Nieuw-West versterkt te horen zijn. Sinds die aankondiging wordt op de Facebookpagina van de moskee heftig gereageerd. Doorgaans vervelend en gericht tegen de moskee of de islam. Maar gisteren kwam er via Twitter een directe bedreiging binnen, waarvan het bestuur aangifte gaat doen.

In de bewuste tweet van ‘TurteOne’ wordt gereageerd op een filmpje van een schreeuwende man die met een mes zwaait in een kerk. ‘Zaterdag was er een moslim met een mes het Vaticaan binnengedrongen,’ luidt de tekst bij het filmpje. TurtleOne's reactie: ‘Morgen even in de blauwe moskee proberen.’ Hoofdimam Yassin Elforkani heeft na overleg met juristen het bestuur geadviseerd de stap naar aangifte te nemen.

Bedreiging via sociale media aan het adres van moskeeën komt helaas veel vaker voor. De recente schietpartij bij een moskee in Frankrijk door een oud-politicus van het Front National en talloze andere incidenten - ook in Nederland - laten zien dat het lang niet altijd bij bedreiging blijft. Republiek Allochtonië publiceert sinds 2010 regelmatig een lijst met (gewelddadige) bedreigingen en/of hatecrime gericht tegen moskeeën. Ergens eind dit jaar volgt een update.

Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? We kunnen uw steun goed gebruiken. U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)

Neem een abonnement op onze dagelijkse nieuwsbrief: Subscribe to Republiek Allochtonië by Email<
 


Meer over adhaan, gebedsoprope, versterkt, verzet.

Delen: