Nieuw boek: Intercultureel pionieren. Op weg naar een wij-samenleving

In nieuws door redactie op 16-11-2019 | 09:59

Vrijdagavond presenteerde fotografe Marjan Borsjes in de Amsterdamse Ru Paré Community het fotoboek "Intercultureel pionieren. Op weg naar een wij-samenleving". In het boek worden 100 bekende en minder bekende interculturele pioniers gepresenteerd die zich bezig houden met vrede, verbroedering, verzoening, interculturele en interreligieuze ontmoeting en dialoog. Ze komen onder andere uit de wetenschap, muziek, kunst, theater, media, ecologie en interculturele festivals.

Marjan Borsjes constateert een etnisch-culturele "verzuiling' sinds de jaren 80 in Nederland. Met haar fraaie en positieve boek vraagt ze aandacht voor pioniers die zich lokaal, landelijk of internationaal inzetten voor meer onderlinge verbinding en en tegen vijanddenken en polarisatie. 

Het zijn in de woorden van Borsjes "strijders tegen racisme, antisemitisme, islamo- en LHBTI-fobie, pioniers van "zwarte programma's' in de media en uit het vluchtelingenwerk." 

Alle personen zijn afzonderlijk of in dubbelportretten geportretteerd, met op de rechter pagina een begeleidende tekst over hun maatschappelijke betekenis. Van patatbakker Abi tot koningin Máxima. 

Het eerste exemplaar werd gisteren in ontvangst genomen door presentatrice Noraly Beyer. 

Het boek is te bestellen bij Marjan Borsjes of via bijvoorbeeld bol.com

 

Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? We kunnen uw steun goed gebruiken. U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)


Neem een abonnement op onze dagelijkse nieuwsbrief: Subscribe to Republiek Allochtonië by Email

 


Meer over boek, intercultureel, marjan borsjes.

Delen: