Neem deel aan onderzoek vakantie-ervaringen Marokkaanse Nederlanders Rif-gebied

In nieuws op 12-09-2017 | 13:28

Veel Marokkaanse Nederlanders zijn betrokken bij de protestbeweging Hirak. De Hirak ontstond n.a.v. de dood van visverkoper Mohsin Fikri eind oktober 2016 in de stad Al Hoceima. De betogers eisen, naast het bestrijden van corruptie, het verbeteren van hun situatie op sociaal, economisch en cultreel gebied.
Voor sommige Marokkaanse Nederlanders houdt de betrokkenheid vooral verband met hun verbondenheid met en de toegenomen onrust in de Rif-regio. In het bijzonder hebben mensen, die voor hun vakantie naar het Rif-gebied zijn gegaan, bepaalde effecten direct of indirect ervaren.

Om inzicht hierin te krijgen, willen EtnoBarometer en het SMN de ervaringen en beelden van Nederlands-Marokkaanse vakantiegangers peilen.


Deze vragenlijst is bedoeld voor personen die de afgelopen zomervakantie in Marokko zijn geweest. Het invullen zal niet veel langer dan 10 minuten duren.

We verzoeken je vriendelijk deze vragenlijst voor 23 september in te vullen. Begin oktober publiceren we de uitkomst van dit onderzoek. Je komt bij de vragenlijst door op deze link te klikken: https://www.survio.com/survey/QPufK~qneTbJBxvmJ5P

Dank voor je deelname. Wij stellen het op prijs wanneer je de vragenlijst verspreidt onder vrienden en familie.

P.s: Wij verloten een aantal cadeaubonnen van BOL.COM ter waarde van € 25,- onder respondenten die de vragenlijst hebben ingevuld.

 

Meer over de spanningen in De Rif hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 

 


Meer over de rif, derif, hirak, nieuws, smn.

Delen: