Nassiri Belaraj, stichting Maruf, Ana Paula Lima en Wiele Elhorst genomineerd voor Roze Lieverdje

In nieuws door Brahim op 22-01-2018 | 22:08

Vandaag heeft GroenLinks Amsterdam de genomineerden voor het Roze Lieverdje bekend gemaakt. GroenLinks reikt deze tweejaarlijkse prijs uit aan een Amsterdammer of organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de emancipatie van LHBT+’ers in de stad. Lijsttrekker Rutger Groot Wassink: “Recent homofoob geweld laat zien dat we nog lang niet klaar zijn met de positieverbetering van LHBT+’ers in Amsterdam. Met deze prijs willen we mensen of organisaties die zich inzetten voor LHBT+ emancipatie een hart onder de riem steken en hen feestelijk in het zonnetje zetten.”

De vier genomineerden zijn: de oprichter van Pink Marrakesh Nassiri Belaraj, het platform voor queer moslims stichting Maruf, de roze predikant Wielie Elhorst en de bi-culturele activiste voor transrechten Ana Paula Lima. Meer informatie over de kandidaten kunt u hier terugvinden.

Juryvoorzitter Tirza de Fockert: “Wij zijn onwijs trots op deze diverse en inspirerende genomineerden. Ze laten met hun werk zien dat hoe kwetsbaar je je als LHBT+’er soms ook kunt voelen, er altijd Amsterdammers zijn die je een veilige plek bieden en zich inzetten voor jouw emancipatie.”

Alle Amsterdammers mochten mensen aandragen. Een breed samengestelde jury, bestaande uit onder andere Döne Fil, Irene Hemelaar, Olave Basabose en Lady Galore selecteerde daaruit een top 4. Vervolgens kan iedereen tot 11 februari online stemmen om samen met de jury het uiteindelijke Roze Lieverdje van 2018 te bepalen. Op Valentijnsdag (woensdag 14 februari) zal het Roze Lieverdje uitgereikt worden tijdens een roze gala. Eerdere winnaars van de prijs waren politieagent Ellie Lust, cabaretière Dolly Bellefleur en dragqueen Lady Galore.

Stemmen kan hier

Bron: GroenLinks Amsterdam

Foto: Wim Molenaar

Waardeert u ons werk? U kunt ons steunen en een klein (of groot) bedrag doneren


Meer over homo, homos, LHBTQi, Roze Lieverdje.

Delen: